Annonce
Musik

Forsanger kritiserer eget band: »Det er en frygtelig plade«

Jyllands-Posten mødte tilbagevendte Suede inden koncert i København. Forsanger lagde kraftigt afstand til et af bandets tidligere værker.

Brett Anderson er omdrejningsfigur i tilbagevendte Suede.

Et par timer inden tirsdagens koncert i København med Suede sad forsanger Brett Anderson i sin garderobe med en akustisk guitar og øvede sig på nummeret ”Down” – et af relativt få godbidder fra ”Head Music”.

Han var flankeret af bandets snakkesalige bassist, Matt Osman.

»Nej, jeg bliver ikke for alvor nervøs før koncerter længere, men hvis jeg sad med en akustisk guitar og skulle lære en sang lige inden en koncert, så ville jeg nok blive det,« sagde Mat Osman og grinede lumsk i Brett Andersons retning.

Vi var uinspirerede og forsøgte konstant at kopiere os selv for at kunne fortsætte. Vi var nødt til at komme væk fra Suede for at indse, hvad vi havde mistet.
Brett Anderson, forsanger i Suede

Forsangeren børstede ubesværet drilleriet af sig.

»Nervøsiteten er en del af spillet, og i øvrigt kan man kan sagtens slippe af sted at fucke op. Publikum vil elske dig for det. Kunsten er at bevare roen og ikke lade sig hyle ud af den.«

I år er det 25 år siden, at Suede udgav bandets selvbetitlede debutalbum med hitsinglerne ”The Drowners”, ”Metal Mickey”, ”Animal Nitrate” og ”So Young.” Brett Anderson er stolt af, at bandet aldrig lod sig styre at musikalske strømninger som eksempelvis 1990’ernes svært populære genre britpop, men han medgiver, at albummet ”A New Morning” ikke faldt heldigt ud. Opløsningen i 2003 var uundgåelig, tilføjer han.

»Det er en frygtelig plade,« konstaterede han tørt.

»Vi var uinspirerede og forsøgte konstant at kopiere os selv for at kunne fortsætte. Vi var nødt til at komme væk fra Suede for at indse, hvad vi havde mistet. Jeg er meget stolt af de tre album, vi har indspillet efter at have været fra hinanden i syv år.«

Brett Anderson er kendt for sine tekster om tilfældig kærlighed, stofmisbrug og tab i Londons natteliv, men nu er han 51 år gammel og bor på landet med kone og børn. Det må være svært at blive ved med at finde ind i mørket, når han skriver sange?

Angstfyldt liv som far

»Nej,« svarede han bestemt.

»Jeg kan altid mærke mørket - faktisk mere end nogensinde før. Før var det jo kun mig selv, alverdens ulykker kunne gå ud over, men nu har jeg også børn. Jeg har aldrig været så fyldt med angst som nu.«

På ”The Blue Hour” iagttager Brett Anderson verden fra et barns perspektiv.

»Jeg tænkte i første omgang, at det var en virkelig dårlig idé, men så hørte jeg sangene,« bemærker Mat Osman.

Brett Anderson har efterhånden mange års erfaring med sangskrivningen, men det er ikke blevet nemmere med tiden, pointerer han.

»Tværtimod. Jeg er meget opmærksom på, at vi har skrevet og udgivet fantastiske ting i fortiden, så det nytter ikke noget at levere noget halvhjertet. Det, vi med sikkerhed er blevet bedre til, det er at kassere ting, der ikke fungerer optimalt. Før i tiden kunne vi arbejde længe på ting, som endte med at blive skrottet, men nu ryger de ud tidligere i forløbet. Det er væk og videre.«

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Rytmisk musik
Annonce
På den anden side

Kommentar: Måske skulle de læse lidt Hal Koch i SF?

Palle Weis
Boykotten af åbningsgudstjenesten viser, at nu fører også de folkevalgte an i den identitetspolitiske balkanisering af samfundsdebatten.
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her