Annonce
Litteratur

Fakta: Sagen om PET-bogen

Et forbud mod at offentliggøre indhold fra bogen "Syv år for PET" skal granskes af dommere i Højesteret.

Den øverste domstol i Danmark skal tage stilling til, hvorvidt det var i orden at få nedlagt forbud mod bogen "Syv år for PET" sidste år.

Bliv klogere på sagens forløb her:

  • I oktober får Politiets Efterretningstjeneste (PET) nedlagt forbud mod bogen "Syv år for PET". Ønsket bygger på en frygt for, at bogens indhold muligvis er til fare for statens sikkerhed og rigets forsvar.
  • 5000 eksemplarer er allerede på det tidspunkt sendt til boghandlere landet over.
  • Forbuddet fra Københavns Byret bliver udstedt mod JP/Politikens Hus, Radio24Syv og en lang række boghandlere.
  • Dagbladet Politiken vælger dog at bringe hele bogens indhold som et særtillæg.
  • Som en konsekvens heraf beder PET byretten om at ophæve forbuddet. Men mediehuset insisterer på at fortsætte den juridiske dyst i landsretten.
  • Siden siger Østre Landsret god for byrettens afgørelsen - dog med den tilføjelse, at forbuddet burde have været tidsmæssigt begrænset.
  • Forbuddet mod at bringe indhold fra bogen er dog så principielt, at landets øverste domstol bør granske sagen, mener foreningen Danske Medier. Den træder ind i sagen på vegne af JP/Politikens Hus.
  • 2. februar giver Procesbevillingsnævnet grønt lys til at føre sagen om et forbud videre til Højesteret.
  • "Syv år for PET" er skrevet af Politiken-journalisten Morten Skjoldager. I bogen fortæller den tidligere PET-chef Jakob Scharf om tjenestens arbejde med en række terrorsager.

Kilde: Ritzau.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Litteratur
Annonce
På den anden side

Kommentar: Københavns Universitet legitimerer krænkelseskulturen

Palle Weis
De nye retningslinjer for håndtering af krænkelser på Københavns Universitet skubber til en tendens, der er samfundsnedbrydende og fragmenterende.
Annonce
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her