Film & tv

Skuespiller Ellen Page anklager kendt filmmager: »Han bad en anden kvinde om at have sex med mig«

Ellen Page anklager filminstruktør- og producer Brett Ratner for "homofobisk og grov opførsel".

Den 30-årige skuespillerinde Ellen Page har blandt andet medvirket i film som "Juno" og "Inception". Foto: FRANK GUNN

Hun var 18 år og endnu ikke sprunget ud som homoseksuel, da den kendte filmmager Brett Ratner pegede hende ud foran resten af gruppen bag den dengang kommende film "X-Men: The Last Stand" i 2005.

For filmproduceren- og instruktøren havde en klar opfordring til Ellen Page under et indledende møde for skuespillerne og resten af holdet.

Emmy-vindende komiker om sexchikane-anklager: »Historierne er sande«

»Han kiggede på en kvinde, der stod ved siden af mig - 10 år ældre end mig - og pegede så på mig, mens han sagde: "Du burde have sex med hende, så hun kunne finde ud af, at hun er homoseksuel",« skriver Ellen Page i et længere Facebook-opslag.

»Jeg var en ung pige, der endnu ikke var sprunget ud. Jeg vidste, at jeg var homoseksuel, men jeg vidste det samtidig ikke, hvis man kan sige det sådan. Jeg følte mig krænket, da det skete. Denne mand, der havde castet mig til filmen, startede vores månedlange indspilninger med denne skrækkelige, uønskede opfordring,« skriver hun.

Hun kalder Brett Ratners opførsel »homofobisk og grov« og slår fast, at bemærkningen siden efterlod hende skamfuld i længere tid.

Episoden er blevet bekræftet af skuespilleren Anna Paquin, der ligeledes medvirkede i filmen og den sammenkomst, hvor bemærkningen faldt.

»Jeg bakker dig op,« skriver hun på Twitter henvendt til Ellen Page.

Den nu 30-årige Ellen Page afslører samtidig, at hun flere gange blevet chikaneret af filmfolk, særligt da hun var teenager. Hun har blandt andet medvirket i film som "Juno" og "Inception".

Brett Ratner er tidligere blevet anklaget for at have udøvet sexchikane, overgreb og voldtægt mod seks kvinder, heriblandt skuespillerinderne Natasha Natasha Henstridge og Olivia Munn.

New York politi: Vi har »nok til at anholde« Weinstein for voldtægtsanklage

Filmmageren har afvist alle anklager, ligesom hans advokat har slået fast, at hans klient aldrig har indgået forlig eller lignende for at få ofre til at tie.

Han har endnu ikke reageret på de seneste anklager fra Ellen Page.

Brett Ratner er kendt for at stå bag film som "The Revenant" og "Horrible Boss"-filmene.

Flere kvinder, hovedsagligt skuespillerinder, har i løbet af den seneste måned stillet sig frem med historier om sexchikane og seksuelle overgreb i filmbranchen. Mest markante er de talrige beskyldninger rettet mod Hollywood-produceren Harvey Weinstein, mens også skuespillere som Kevin Spacey og Dustin Hoffman er blevet ramt af anklager.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Power må skrue ned i Danmark

Tilførsel af ny kapital til moderselskabet i Norge betyder, at elektronikkæden Power må reducere planerne om ekspansion i Danmark. Storbank skal give lov, hvis der åbnes flere varehuse her i landet. Finans
Annonce
Annonce
Film & TV
Annonce
På den anden side
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her