Kultur

Emmy-vindende komiker om sexchikane-anklager: »Historierne er sande«

Jeg viste aldrig en kvinde min penis uden at spørge først, lød det.

Den amerikanske komiker Louis C.K. har nu indrømmet, at han har krænket fem kvinder seksuelt. Foto: Chris Pizzello/AP

Den Emmy-vindende komiker Louis C.K. har fredag indrømmet, at anklagerne om seksuelle krænkelser mod ham er sande.

»Historierne er sande,« lød det fra Louis C.K. i en officiel udtalelse.

Hans udtalelse kommer efter fem kvinder stod sammen i en artikel i The New York Times torsdag og fortalte, at Louis C. K. havde krænket dem seksuelt på forskellige måder.

Fem kvinder anklager prisvindende komiker for sexchikane

Det drejer sig blandt andet om, at han på en festival for komikere i 2002 skulle have inviteret to af kvinderne med ind på sit værelse, hvorefter han skulle have taget sit tøj af, taget sin penis frem og være begyndt at onanere.

En af de andre kvinder fortalte i avisen, at Louis C.K. skulle have onaneret, mens han snakkede med hende over telefonen. Og en tredje kvinde fortalte, at han havde spurgt hende, om han måtte onanere foran hende til en tv-optagelse i 2005. Hun havde sagt nej til hans tilbud.

Nu har Louis C.K. altså i en officiel udtalelse indrømmet, at anklagerne mod ham er sande. Hele udtalelsen kan læses i tweetet herunder:

»Dengang sagde jeg til mig selv, at hvad jeg gjorde, var okay, fordi jeg aldrig viste en kvinde min penis uden at spørge først. Men, hvad jeg lærte senere i livet, var, at når man har magt over en anden person, så er det at spørge en person, om hun vil se ens penis, ikke et spørgsmål,« lød det i udtalelsen.

I udtalelsen fortalte han også, at han godt ved, at hans rolle som en respekteret komiker har gjort det svært for ofrene at sige fra.

»Magten, jeg havde over disse kvinder, var, at de beundrede mig. Jeg udøvede den magt uansvarligt,« skrev han.

»Jeg udnyttede det faktum, at jeg var meget beundret i mit og deres miljø. Det forhindrede kvinderne i at sige noget, fordi folk, der så op til mig, ikke ville høre det, hvis de kom med anklager mod mig,« lød det fra Louis C.K.

Zentropa stopper Aalbæks smæk i bagdelen

Han skrev yderligere i udtalelsen, at han ville ønske, at han havde handlet anderledes og i stedet opført sig som et godt eksempel overfor de unge, håbefulde kvinder.

»Der er intet af det her, jeg tilgiver mig selv for,« sagde han.

»Jeg har brugt min lange og heldige karriere på at sige lige præcis det, jeg ville. Nu vil jeg i stedet træde et skridt tilbage og tage mig tid til at lytte,« afsluttede han udtalelsen.

Beskyldningerne har allerede fået konsekvenser for komikeren. Tv-selskabet HBO oplyste torsdag, at Louis C.K. ikke vil blive inviteret til en velgørenhedskoncert 18. november, hvor komikeren ellers skulle deltage.

Samtidig er det tv-selskab, der står bag serien "Louie", som han selv skriver, producerer og instruerer, »meget bekymrede« over anklagerne.

Anklagerne om seksuelle overgreb har ramt mange fremtrædende personer i den amerikanske underholdningsbranche i løbet af de sidste uger.

Det hele startede, da den tidligere storproducer Harvey Weinstein blev ramt af en række anklager om krænkelser fra skuespillerinder, og siden er både Kevin Spacey, Dustin Hoffman og instruktøren James Toback blevet ramt af ligende anklager.

De mange anklager har desuden fået kvinder over hele verden til under hashtagget #metoo at fortælle historier om, hvordan de tidligere har oplevet seksuelle krænkelser.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur
Annonce
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her