Annonce
Kultur

Kinesisk vase blev indleveret til auktionshus i skotøjsæske - nu er den solgt for rekordbeløb

Vasen blev solgt til mere end 20 gange vurderingsprisen.

Vasen er blevet vurderet til at være i perfekt stand og bærer kejser Qianlongs mærke. Foto: Sotheby's

Efter at have været henlagt i en skotøjsæske på et fransk loftrum i adskillige år fandt en kinesisk vase sidste måned vej til auktionshuset Sotheby's i Pairs.

Her viste det sig, at der ikke var tale om en hvilken som helst vase, som havde ligget og samlet støv hos en familie, som ifølge The Guardian egentlig ikke brød sig særlig meget om den.

Vasen blev indleveret til Sothesby's i Paris, hvor eksperterne blev noget overraskede, da de åbnede skoæsken. Foto: Sothesbys

»Da hun (ejeren, red.) satte æsken på mit skrivebord, og vi åbnede den, blev vi alle lamslået over dens skønhed,« udtaler Olivier Valmier, der er ekspert i asiatisk kunst ved Sotheby’s, til BBC.

Dinosaur-skelet solgt for 15 mio. kr.: »Der er gået penge i det og opstået et sort marked«

Vasen blev af eksperter vurderet til at være en uhyre sjælden vase, der skal være produceret til kejser Qianglong under Qing-dynastiet i det 18. århundrede.

Med eksperternes dom fulgte en vurdering på mellem 3,7 og 5,2 mio. kr. Man skulle tro, at dén vurderingspris i sig selv var det mest overraskende i den sag, men det skulle vise sig, at en endnu større overraskelse ventede forude.

Da vasen tirsdag var under hammeren på auktion i den franske hovedstad, viste den sig nemlig at indbringe mere end 20 gange vurderingsprisen.

Det skete efter en 20 minutters budkrig mellem flere interesserede potentielle købere.

Verdens største ferskvandsperle gik for hammerslag i millionklassen

Med hammerslaget på svimlende 16,2 mio. euro, hvilket svarer til over 120 mio. kr., er vasen ifølge Sotheby's den dyreste vare, som nogensinde er blevet solg i auktionshusets Paris-afdeling.

Samtidig er der tale om en rekord for det dyreste kinesiske porcelæn solgt i hele Frankrig.

Ifølge Sothesby's er vasen, der er er udsmykket med råvildt og traner på detaljeret vis, exceptionelt sjælden og den eneste kendte af sin slags.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur
Annonce
Punjab skiller sig ud i Indien: Her kan man godt lide alkohol og kød i maden
Nye visumregler har gjort Indien mere tilgængeligt, og 1. oktober har Air India etårs jubilæum på deres direkte flyvning mellem København og Delhi. Herfra kan man rejse til Punjab ved den pakistanske grænse. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her