Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
Annonce
Kultur

Kim Walls forældre skriver bog om datteren

Med en bog om den myrdede journalist håber hendes forældre at give andre håb midt i tragedier.

Kim Walls forældre, Ingrid og Joachim Wall, ønsker med bogen at gøre op med billedet af datteren som et »anonymt drabsoffer« og i stedet vise, hvilken fantastisk kvinde, hun var. Foto: Bonnier

Den 9. november udkommer »Bogen om Kim Wall − når ordene er forbi«.

Bogen er skrevet af den myrdede svenske journalists forældre, Ingrid og Joachim Wall, oplyser det svenske Bonniers Forlag.

»Vi ønsker, at Kim skal leve videre, og at det, hun nåede at opnå i sit korte liv, ikke skal være forgæves,« siger forældrene i en pressemeddelelse.
 

Bogen om Kim Wall er på 300 sider og udkommer 9. november. Foto: Bonnier

Den 300 sider lange fortælling beskrives som historien om forældrenes sorg, men især om Kim Wall og hendes kald.

Kim Wall er bisat ved privat udendørs ceremoni

Selvom den eventyrlystne historiefortæller kun blev 30 år, havde hun nemlig opnået imponerende meget som freelancejournalist med rejseopgaver og tunge reportager fra det meste af verden. Hendes artikler nåede ud i så forskellige medier som magasinerne Harpers, Vice og Time og aviserne The Guardian og New York Times. Og mange andre.

Gennem datterens historie håber forældrene nu at give andre mennesker, som rammes af tragedier, et håb om, at livet kan gå videre.

Ifølge Ingrid og Joachim Wall er det på tide, at billedet af Kim Wall som et »anonymt drabsoffer« ændres, så det afspejler den selvstændige og fantastiske kvinde, hun var.

I Københavns Byret blev raketbyggeren Peter Madsen for nylig idømt fængsel på livstid for drab, mishandling og partering af Kim Wall i ubåden »UC3 Nautilus« i august sidste år. Retten fandt det bevist, at Peter Madsen havde planlagt drabet, fordi han havde medbragt sav, metalrør, tilspidsede skruetrækkere og en ekstra kedeldragt på sejlturen.

Peter Madsen har ikke anket skyldsspørgsmålet, men vil forsøge at få en mildere straf i landsretten.

Først i sidste uge blev Kim Wall bisat ved en privat ceremoni.

Siden drabet har forældrene oprettet Kim Wall Fonden i datterens navn. Fondens formål er at støtte kvindelige journalister, der vil dække subkulturer, som hun gjorde det.
 

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her