Kultur

Kræftfremkaldt løbetur på turné i Danmark

Den anmelderroste teaterforestilling "Jeg løber" finder nu vej væk fra hovedstaden, og kan opleves rundt om i landet fra slutningen februar.

Anders Juul løber ni kilometer på et løbebånd i hovedrollen i stykket "Jeg løber." Pressefoto/Camilla Winther

Det er mere end to år siden at Politiken-journalist Anders Legarth Schmidt sendte første blogindlæg i serien "Jeg løber" ud i internetuniverset.

I efteråret 2017 opførte Det Kongelige Teater et stykke baseret på netop den blog, og nu kan den opleves ude i landet fra d. 27 februar. Det skriver Det Kongelige Teater i en pressemeddelelse.

"Jeg løber" på turné

Her kan du opleve teaterforestillingen:

Aarhus: 27. og 28. februar kl. 19.30

Randers: 1. marts kl. 19.30

Roskilde: 3. marts kl. 16.00

Thisted: 5. marts kl. 20.00

Haderslev: 6. marts kl. 20.00

Helsingør: 8. marts kl. 19.30

Rønne: 9. marts kl. 19.30

Kilde: Det Kongelige Teater.

Bloggen om den svære tid efter Anders Legarth Schmidts 6-årige datter tabte kampen mod kræft, ramte rigtig mange mennesker, og teaterstykket fik store anmelderroser.

Stykket modtog fem stjerner af både Jyllands-Posten og Berlinske, ligesom Politiken gav den samme antal hjerter.

Kongeligt friluftsteater vender tilbage til Aarhus

Der gik blot få timer fra datterens respirator på Rigshospitalet til Anders Legarth Schmidt havde fået løbeskoene på og befandt sig på vej mod Kastellet.

Løbeturene var hans vej til at bearbejde sorgen, han kunne ikke side stille. Det kan hovedrolleindehaver i stykket Anders Juul heller ikke. I alt ni kilometer løber han på scenen for hver forestilling ifølge pressemeddelelsen.

»Der er ingen tvivl om, at "Jeg løber" er voldsomt teater, der rammer dybt i brystet og inspirerer,« lyder beskrivelsen af stykket, der er iscenesat af Thomas Bendixen, og har Line Mørkeby som dramatiker.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Stjernearkitektens lovende lillesøster: Jeg elsker ikke fermenterede fårenosser, men jeg elsker traditionen
29-årige Victoria Eliasdottir er udråbt som en af Europas lovende unge kokke. Når hun ikke er i køkkenet på sin brors kunstfabrik i Berlin, drømmer hun sig tilbage til Island og blodpølse med kanel og gule beder. 
Se flere
Trafikrådmand: Partier forsinker løsning på kaos i Dokk1-krydset
Bünyamin Simsek (V) kritiserer S og SF for at trække en Mindet-løsning i byrådet. EL påpeger, at ønsket kommer fra et enigt teknisk udvalg, og Ango Winther (S) afviser, at en byrådsbehandling vil forsinke etableringen af et nyt kryds. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her