Marselisborg Skovene er i balance – og det skal de blive ved med at være

Marselisborg Skovene er et helt fantastisk skovområde tæt på byen. En skov, der er i balance med natur, by og mennesker. Den balance vil vi gerne bevare.

Derfor er vi grundlæggende imod al form for indhegning af skoven – eller bare dele den. Vi mener, at skoven primært er til for byens borgere og de mange brugere, der dagligt færdes på stier og skovveje.

En indhegning af skoven vil ødelægge den frie adgang og begrænse den store aktivitet, der er i skoven.

Skoven rummer et helt unikt outdoor-miljø, der støtter op om aktiv bevægelse og sundhed for alle. Det gælder både den fysiske og den mentale sundhed.

Vi ønsker, at alle borgere trygt kan bruge Marselisborg Skovene uden at skulle krydse hegn eller frygte vilde dyr. Et hegn vil stille store forhindringer op for skovens mange forskellige brugere – de gående, mountainbikerne, løberne og rytterne.

Samtidig byder Marselisborg Skovene på et rigt dyre-, fugle- og planteliv som den står i dag. Videnskaben understøtter, at skoven rummer en enestående biodiversitet – altså en mangfoldighed af dyreliv, på den helt naturlige måde.

Aarhus har haft en række fremsynede byrødder og borgere, der fik idéen til den bynære skov. De opkøbte Marselisborg Skovene, herunder skoven ved Moesgård og ved Fløjstrup, gennem de seneste mere end 100 år.

Dygtige skovfogeder og medarbejdere har plejet bøgeskovene og de øvrige skovarealer, så den i dag er enestående natur.

At skoven i dag har en god biodiversitet, skyldes kombinationen mellem natur og ansvarsfuld skovdrift, som har givet plads til blandt andet vandhuller og lysåbninger.

Vi mener, at vi skal værne om de naturværdier, vi har arvet fra vores forgængere.

At hegne en del af skoven ind for at sætte køer og heste ud som SF foreslår, vil være en forringelse for alle brugere og vil stærkt indskrænke brugen.

Og hvor er socialdemokraterne henne i sagen? Vi i Venstre, og skovens mange brugere, savner en klar udmelding fra det borgmesterbærende parti.

I Venstre mener vi, at vi sammen skal skabe et idékatalog, der på tværs af alle forvaltninger belyser skovenes mange kvaliteter og muligheder med fokus på folkesundhed, tilgængelighed, bynær natur og sunde oplevelser.

Vi foreslår, at kataloget bliver en del af det store forberedende arbejde, der allerede er i gang i Magistratsafdelingen for Teknik & Miljø.

I den proces vil vi gerne inddrage byens borgere og skovens mange brugere. For skoven tilhører os alle. Der skal være en naturlig balance, og den vil vi gerne være med til at bevare.

Skriv din mening om forholdene i Aarhus, Østjylland og Region Midtjylland til JP Aarhus – klik her og læs, hvordan du sender et debatindlæg.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.