Brand på Læssøesgades Skole

En formodet påsat brand, der ifølge politiet har forårsaget »kraftige brandskader«.

Artiklens øverste billede
En antændt brand har raseret Læssøesgades Skole første juledag 2021. Et sløjdlokale er brændt og ubrugeligt de næste mange måneder.

En del af Læssøesgades Skole i Aarhus midtby stod lørdag aften i flammer. Ilden har haft fat i skolens sløjdlokale og har forårsaget »kraftige brandskader«, oplyser Østjyllands Politi.

Branden er startet, da der er blevet kastet fyrværkeri ind ad en knust rude til sløjdlokalet. Det har antændt branden, der har skadet både lokalet og ventilationsanlægget.

Det var, da vinduet her blev smadret, at indbrudsalarmen gik på skolen om aftenen juledag. Inde bagved gemmer sig skolens sløjdlokale, der er blevet sodet til efter en brand. Foto: Helle Arensbak

Til venstre for hovedindgangen ligger fritidsklubben, og her lå knust glas for foden af en dør, der allerede havde fået sat en ny plexiglasrude i.

Omme på siden af skolen ligger sløjdlokalet, og bag et halvtag var en spånplade sat op på vinduet i stedet for glas. ”Adgang forbudt” stod der, og på jorden lå en håndfuld sammenbundne og brugte heksehyl. Indbrudsalarmen gik kl. 20.29 d. 25. december, da en rude på 20x20 cm blev smadret.

»Din skole brænder«

Lokalet var blevet renoveret for forholdsvis kort tid siden, og derfor var det også en ærgerlig skoleleder, der søndag eftermiddag fortalte om branden.

»Jeg blev ringet op af vores tekniske serviceleder, der sagde: ”Din skole brænder, jeg ringer senere”, og da så jeg jo for mig, at bygningen stod i flammer. Derfor kan jeg godt finde en vis lettelse i, at det indtil videre kun er ét faglokale, og at det er sket, da der ikke var børn eller andre personer, der kunne være kommet til skade,« siger Louise Schmidt, der endnu ikke selv havde været forbi skolen søndag.

Uden for sløjdlokalet lå små bordbomber, konfetti og knaldperler på et bord under et halvtag. Foto: Helle Arensbak

»Men jeg har set billeder derindefra efter branden, og det er helt sort. Det er rigtig trist for skolen og eleverne, det var et lokale, som vi var rigtig glade for.«

Sløjdlokalet, der ligger nederst i skolebygningen, kan tilgås fra en terrasse på bagsiden af skolen. Skolelederen fortæller, at der er almindelige glasruder i, og røgen har altså sortnet vinduerne væsentligt. Efter branden er der helt mørkt, som var ruderne tonede.

»Trods alt er det sket i en ferie, og vi må så finde en løsning på det,« siger skolelederen.

Gennem vinduerne i dørene her, der var godt sodet til at røgen, kunne man se høvlebænke, der atter stod i lokalet. Foto: Helle Arensbak

To unge personer er blevet set løbe fra stedet af vægteren. Personerne er endnu ikke identificeret. Østjyllands Politi vil gerne høre fra folk, der kan have set noget i området ved skolen omkring 20.30. Ingen personer er kommet til skade under branden.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.