En opgang ved havnen står klar til hjemløse unge

10 hjemløse unge vil hvert år modtage intensiv støtte for at komme i egen bolig og i job.

Artiklens øverste billede
Der er en lille gruppe unge, der er særligt udsatte i Aarhus, forklarer Kristian Würtz (S), rådmand for Social Forhold og Beskæftigelse i Aarhus Kommune. Arkivfoto: Mikkel Berg Pedersen

I Havnegade står en nyrenoveret opgang klar til 10 af byens mest udsatte hjemløse unge.

Fra den 1. september flytter de ind i, hvad Aarhus Kommune kalder overgangsboliger. Her får de unge individuel og intensiv støtte fra specialiserede medarbejdere, der skal styrke de unge i overgangen til et liv i egen og permanent bolig.

»I Aarhus har vi i mange år vidst, at en fast bolig er en forudsætning for at kunne arbejde med de sociale udfordringer, der ofte ligger til grund for unges hjemløshed. Men for en lille gruppe af unge, der tidligere har sovet på gaden eller på byens herberger, er skridtet fra hjemløshed til eget hjem særligt stort og uoverskueligt. Med overgangsboligerne i Havnegade får vi mulighed for at give de mest udsatte unge den intensive støtte, de har brug for her og nu, og samtidig skabe stabilitet omkring deres boligsituation,« udtaler socialrådmand Kristian Würtz (S) i en pressemeddelelse.

Sociale udfordringer

Overgangsboligerne er en del af et større socialt investeringsprogram, som Den Sociale Investeringsfond, Hjem til Alle, Aarhus Kommune, Bikubenfonden og Rådet for Sociale Investeringer i Aarhus står bag.

Boligerne henvender sig til unge, som ud over hjemløshed har sociale udfordringer som misbrug, psykisk sårbarhed, gæld eller svage netværk.

Udover en intensiv indsats for de mest udsatte hjemløse unge rummer investeringsprogrammet en beskæftigelsesrettet indsats for unge i eller på kanten af hjemløshed. Her får de unge tilbud om en bolig og tilknytning til en virksomhed inden for tre måneder.

»Det kræver mod og engagement at afprøve sociale investeringer som en vej til at nyskabe løsninger på komplekse sociale problemer som den stigende hjemløshed blandt unge. Det mod og det engagement udviser Aarhus Kommune, og projektet vil – ud over at hjælpe udsatte unge – kaste værdifulde erfaringer af sig ift., hvordan vi kan stoppe hjemløshed og sociale investeringer som metode,« siger direktør i Bikubenfonden, Søren Kaare-Andersen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.