*

USA

Virginia-guvernør: Tag hjem - Vi er stærkere end jer

Den demokratiske guvernør i Virginia er tydelig i sit sprog. Han beder alle "nazister" og "racister" om at tage hjem.

Racesammenstød i staten Virginia. Foto: Noah Berger

»Jeg har en besked til de racister og nazister, der er kommet ind i Charlottesville i dag. Beskeden er simpel: Tag hjem.«

Sådan lyder det fra den demokratiske guvernør i staten Virginia, Terry McAuliffe, efter et racesammenstød i går, hvor tre blev dræbt.

En bil kørte ind i en stor gruppe demonstranter og dræbte en og sårede 34 personer. Der blevet demonstreret mod et højrenationalt optog, som havde fundet sted tidligere på dagen, skriver Ritzau.

Derudover er en helkopter med to betjente styrtet ned og blevet dræbt, skriver BBC. Helekopteren skulle overvåge urolighederne. 

Guvernøren er ikke bange for at pege på "racister" og "nazister," som han giver skylden for optøjerne. Præsident Donald Trump har derimod fået kritik fra både oppositionen og egne partifæller for ikke at være direkte nok, da han ikke vil omtale medlemmer af Ku Klux Klan, nynazistiske grupper og alt-right-bevægelsen som uromagerne. Men Terry McAuliffes budskab er klart.

"Skam jer. I lader som om I er patrioter. Men I er alt andet end patrioter. Hvis I vil tale om patrioter, så kan I tale om Thomas Jefferson og George Washington. De bragte vores land sammen,« siger Terry McAuliffe ved pressemødet, der fandt sted sent lørdag. 

Tre er døde i Charlottesville efter racesammenstød

Guvernøren slår fast, at byen står sammen mod de hadefulde handlinger ved optoget.

»I kom her i dag for at skade folk. I har skadet folk. Men mit budskab er klart: Vi er stærkere end jer,« siger Terry McAuliffe.

FBI starter nu en undersøgelser af hændelserne i Charlottesville, for at finde ud af, hvad der skete, og hvorfor den 20-årige James Alex Fields Jr, som er anholdt, kørte ind i demonstranterne. Det skriver Ritzau.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
En ønskejul når livet er svært
Organisationen Ønske Jul hjælper hvert år hårdt ramte familier til at få en god jul. Siden 2012 har de sørget for, at midtjyske familier med ondt i livet også får en juleaften med alt, hvad der hører til. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her