USA

Donald Trump bryder 20 år lang tradition: Holder ikke Ramadan-middag i Det Hvide Hus

De seneste tre administrationer har arrangeret middagen.

Iftar-middage er de seneste 21 år blevet afholdt af Bill Clinton-, George Bush- og Barack Obama-administrationerne. Foto: Susan Walsh/AP

Donald Trump-administrationen har taget Iftar-middagen, der markerer Ramadanens slutning, af bordet.

Det er dermed den første gang i 21 år, at middagen ikke finder sted i Det Hvide Hus, skriver The Washington Post.

I 1996 arrangerede daværende førstedame, Hilary Clinton, en middag, der fejrede Ramadanens slutning. Her var hun vært for omkring 150 mennesker.

Herefter fulgte George Bush op. Han afviklede Iftar-middage alle år i sine to præsidentskaber - også efter 9/11-terrorangrebet, hvor flere amerikanere rettede en stor antipati mod muslimer.

Også præsident Donald Trumps forgænger, Barack Obama, lagde embedsbolig til Ramadan-fejringen.

Det er uklart, hvad der ligger til grund for, at Iftar-middagen er blevet aflyst af Trump-administrationen, men det står klart, at den amerikanske præsident ikke er den mest populære politiker blandt muslimer i USA.

Han har således indført et - senere omstødt - indrejseforbud mod borgere i en række muslimske lande, advokeret for mere overvågning af moskeer og advaret om, at radikale muslimer forsøgte at »overtage vores børn.«

Når det er sagt, har den amerikanske præsident og førstedamen, Melania Trump, sendt venlige ord i retninger af verdens muslimer, der fejrer Ramadan.

»Muslimer i USA tilslutter sig muslimer rundt omkring i verden under den hellige Ramadan-måned for at fokusere på handlinger af tro og velgørenhed,« lyder det i en meddelelse fra Det Hvide Hus, mens det uddybes:

»Under denne hellige periode mindes vi om vigtigheden af barmhjertighed, medfølelse og god vilje. Sammen med muslimer rundt omkring i verden, fornyer USA sit engagement i at respektere disse værdier.«

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Religion er en privatsag, hr. statsminister
Erik Høgh-Sørensen, DF-kandidat til Region Nordjylland og til Folketinget, Aalborg
Igen i år ønskede Lars Løkke Rasmussen (V) glædelig eid – på Twitter – da muslimerne sluttede deres fastemåned.
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce
Bolig
Husk havens gæster: Giv rigeligt med god mad, så kommer de igen
Netop nu har havens fugle brug for hjælp til at komme gennem den kolde tid. Vinterfodring er med til at hjælpe bestanden, så vi også til forår og sommer kan glæde os over solsorte, mejser og spurve. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her