Annonce
USA

Ny hjemmeside inviterer folk til at lække informationer om Trump

Filminstuktøren Michael Moore har startet hjemmesiden Trumpileaks for folket.

Den amerikanske filmskaber og dokumentarist Michael Moore har offentliggjort en ny hjemmeside, hvor folk anonymt kan dele fortrolige oplysninger imod Trumps administration. Foto: Jose Luis Magana/AP

En ny hjemmeside opfordrer folk til at dele fortrolige informationer om den amerikanske præsident, Donald Trump, og hans administration helt anonymt. Det skriver The Guardian.

Michael Moore:
  • Amerikansk dokumentarfilminstruktør og forfatter.
  • Kendt for sine markante politiske holdninger og kontroversielle udtalelser.
  • Han slog igennem med dokumentaren "Roger & Me" i 1989.
  • Han vandt en Oscar for bedste dokumentarfilm i 2003 med "Bowling for Columbine" om skoleskyderi i USA.
  • Han vandt Den Gyldne Palme for "Fahrenheit 9/11", som undersøgte og kritiserede George W. Bush op til præsidentvalget i 2004.
  • Snart aktuel med en kritisk dokumentar om Trumps valgkamp, som hedder "Fahrenheit 11/9".

Hjemmesiden hedder Trumpileaks og det er den amerikansk dokumentarfilminstruktør og forfatter Michael Moore, som aldrig har lagt skjul på sin antipati mod Donald Trump, der står bag.

Moore har blandt andet også instrueret dokumentaren "Bowling for Columbine" fra 2002, der undersøger et skoleskyderi og den amerikanske våbenkultur generelt.

Nu inviterer han folk til at uploade dokumenter, fotografier, videoer og lydoptagelser, der vedrører Donald Trump og hans medarbejdere. Det gør han i et åbent brev, som er blevet offentliggjort af Huffington Post.

Ung kvinde lækkede hemmelige oplysninger om russisk hacking af USA-valg: Nu er hun anholdt

Han indleder brevet med at bede om hjælp og derefter advare om, at det måske bliver farligt, men at tiden er ved at løbe ud, og at vi derfor må handle, fordi det er vores patriotiske pligt.

Herefter sabler han Trump og dennes politik ned og fastslår igen, at det er nødvendigt med handling fra folkets side.

»Fra du åbnede det her brev, og til du når bunden af det, er der en pæn chance for, at vores præsident i mellemtiden har overtrådt forfatningsloven, hindret retfærdigheden, løjet for amerikanerne, opfordret til eller støttet vold eller lavet en forfærdelig fejl, som ville have stoppet en hvilken som helst anden politikers karriere (eller sendt dig eller mig i fængsel). Og ligesom alle de andre gange, hvor han har gjort det før i tiden, så vil han slippe af sted med det,« skriver Michael Moore i brevets begyndelse.

Michael Moore spiller hovedrolle i Trump-drama

Moore understreger, at han godt er klar over, at tiltaget er risikabelt, men at der er for meget på spil til at »spille sikkert«. Senere i brevet skriver han, at folkets indsats er nødvendig for at beskytte landet mod tyranni.

Michael Moore og hans hold har brugt forskellige krypterede kommunikations-apps til at skabe anonymitet til de whistleblowere, som vil dele informationer på siden.

Det er offentligt kendt, at Michael Moore er modstander af Donald Trump. I øjeblikket arbejder han på en dokumentar om valgkampen i 2016, som sikrede Trump præsidentposten. Filmen kommer til at hedde "Fahrenheit 11/9". Titlen henviser til datoen den 9. november, hvor Trump blev valgt som præsident i USA.

Michael Moore har tidligere produceret en film om den tidligere amerikanske præsident George W. Bush, som havde den titlen "Fahrenheit 9/11", der henviste til datoen for terrorangrebet på tvillingetårnene i New York.

Filmens formål var dengang at være med til at vælte præsidenten ved præsidentvalget i 2004, og efterfølgende vandt den Den Gyldne Palme for bedst film ved filmfestivalen i Cannes 2004.

Desuden har Michael Moore for nylig annonceret, at han til august skal medvirke i sit eget teaterstykke om Trump, som hedder "The Terms of My Surrender". Et humoristisk stykke, der handler om et land, som har valgt en gal mand som præsident.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her