*

USA

Trump siger farvel til endnu en topfigur

Donald Trumps kampagnechef, Paul Manafort, går af, skriver flere internationale medier.

Fredag har Donald Trump sagt farvel til en topfigur, da hans kampagnechef, Paul Manafort, valgte at trække sig.. Foto: Carolyn Kaster/AP

Det er ikke mere end få dage siden, at republikanernes præsidentkandidat, Donald Trump, luede ud i egne rækker og hyrede en række nye kampagnefolk på grund af dårlige meningsmålinger.

Og nu må Trump også sige farvel til sin kampagnechef, Paul Manafort, der fredag har valgt at trække sig.

Det skriver flere internationale medier. Heriblandt The Washington Post.

Trump hyrer nye kampagnefolk efter dårlige meningsmålinger

Trump har i en erklæring bekræftet fratrædelsen:

»Her til morgen har Paul Manafort indgivet - og jeg har accepteret - sin afskedsbegæring fra kampagnen. Jeg er meget taknemmelige for hans store arbejde i at hjælpe os frem til, hvor vi er i dag. Paul er en sand professionel, og jeg ønsker ham den største succes.«

Ifølge The Washington Post kommer Manaforts afgang på grund af den rokade, Trump gennemførte i sin stab tidligere på ugen.

Onsdag ansatte den republikanske præsidentkandidat - med under tre måneder til valgdagen - nye nøglemedarbejdere i positionerne lige under Paul Manafort.

Trump lægger stilen om og undskylder personangreb

Stephen Bannon, en tidligere investeringsrådgiver og bestyrelsesformand for det politiske medie Breitbart News, blev indsat som kampagnens administrerende direktør, mens seniorrådgiver Kellyanne Conway blev forfremmet som kampagneleder, hvilket blev set som en de facto degradering af Manafort.

Men Paul Manaforts fratræden kommer også midt i en sag om hans indblanding i en korruptionsskandale i Ukraine, hvor han skulle have hjulpet pro-russiske politikere med at betale amerikanske lobbyister.

New York Times kunne i sidste uge berette, at der blev fundet mere end 12 mio. dollars - svarende til 79 mio. kr. - i kontanter hemmeligt øremærket til Manafort.

Det har skabt bekymring for, om Manafort har overtrådt den amerikanske lovgivning, der kræver, at lobbyister angiver det som "udenlandske agenter", hvis de arbejder med andre regeringer.

Ifølge anonyme kilder på Trump-kampagnen forlader Manafort dog præsidentkandidaten på god fod.

Trump hyrede Paul Manafort tilbage i marts til at vejlede ham i forbindelse med at vinde præsidentkandidatnomineringen. For blot to måneder siden fyrede Trump desuden sin daværende kampagneleder, Corey Lewandowski, efter interne stridigheder med Paul Manafort.

Trump halter samtidig efter demokraten Hillary Clinton i stort set alle afgørende stater.

Nu er Trump indviet i nogle af USA's hemmeligheder

Følg
Jyllands-Posten
Om temaet

Den 8. november 2016 vælges den næste amerikanske præsident. Jyllands-Posten dækker valgkampen.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her