Advokat ønsker ny retssag for Ghislaine Maxwell

En nævning fra retssagen om Ghislaine Maxwell fortalte under voteringen, at han var blevet seksuelt misbrugt.

Artiklens øverste billede
Ghislaine Maxwell blev ved en retssag i sidste uge i New York kendt skyldig i fem ud af seks forhold. Nu vil hendes hendes advokat have en ny retssag. Foto: Jane Rosenberg/Reuters/Ritzau Scanpix/Reuters

Jeffrey Epsteins jetsetter-ekskæreste Ghislaine Maxwell fortjener en ny retssag.

Det sagde hendes advokat, Christian Everdell, onsdag.

Meldingen kom, efter at en nævning i sagen har fortalt til blandt andet nyhedsbureauet Reuters, at han som barn blev udsat for seksuelt misbrug.

Maxwell blev i sidste uge kendt skyldig i at medvirke til misbrug af talrige piger på helt ned til 14 år i årene mellem 1994 og 2004.

I fem ud af seks forhold blev hun kendt skyldig ved den meget omtalte retssag i New York.

Efter skyldkendelsen fortalte nævningen tirsdag til Reuters, at han under nævningetingets votering fortalte om sin egen oplevelse med at være blevet udsat for seksuelt misbrug som barn.

Det gjorde han, efter at nogle af de andre i nævningetinget udtrykte skepsis omkring to vidners troværdighed. Vidnerne blev under retssagen kaldt ”Jane” og ”Carolyn”.

35-årige Scotty David, der bad om at blive identificeret med sit for- og mellemnavn, sagde, at han huskede de vigtigste elementer af, hvad der skete med ham. Men ikke hver eneste detalje. Ifølge ham påvirkede hans historie nogle nævninger.

I et brev til dommer Alison Nathan siger advokat Christian Everdell, at der er ”uomtvisteligt grundlag” for, at Maxwell kan få en ny retssag for at tjene retfærdighedens interesse.

Han kalder også sagen ”et anliggende af presserende betydning” og siger, at afsløringer fra nævningen ”påvirkede voteringen og overbeviste andre medlemmer af nævningetinget til at kende Maxwell skyldig”.

Reuters har onsdag henvendt sig til Scotty David for at få en kommentar, men han er ikke vendt tilbage.

Advokat Damian Williams fungerede som anklager i sagen. Hans kontor har afslået at give en kommentar.

I et brev til dommer Alison Nathan har anklagere - ledet af Williams - udtalt, at Scotty Davids udtalelser ”fortjener opmærksomhed” fra rettens side. De har også bedt om, at en høring bliver berammet om cirka en måned.

Ifølge Reuters risikerer Ghislaine Maxwell op til i alt 65 års fængsel.

Hendes forsvarer Bobbi Sternheim har dog tidligere gjort det klart, at hun vil anke skyldkendelsen.

Maxwell er også tiltalt for at have løjet for retten, men dette vil blive behandlet på et senere tidspunkt.

Jeffrey Epstein døde i august 2019. På det tidspunkt sad han i en fængselscelle på Manhattan i den amerikanske millionby New York City.

/ritzau/Reuters

Andre læser

Mest læste

Del artiklen