Annonce
USA

Trump lukker for Nasas overvågning af drivhusgasser

Den amerikanske præsident mener, at overvågningen står i vejen for globale klimamål.

Den amerikanske præsident er ikke bleg for at kalde global opvarmning for et 'fupnummer'. Han har tidligere udtalt, at det er en falsk teori, der er udtænkt af kineserne for at forringe USA's konkurrenceevne. Foto: Leah Millis / Ritzau Scanpix

Donald Trump har besluttet sig for at lukke for Nasas overvågningssystem, der holder øje med den globale udledning af drivhusgasser.

Det skriver The Independent.

Rumfartsselskabets kulstofsoverågning (CMS) har indtil nu brugt satelitter og luftinstrumenter til at måle methan- og kuldioxid i atmosfæren, og projektet har kostet omkring 62 millioner kroner årligt.

Donald Trump trækker USA ud af atomaftalen med Iran

Men nu har Det Hvide Hus altså valgt at skrotte finansieringen af overvågningen. Trump har tidligere udtalt en mistro, når det kommer til klimaforandringer, og beslutningen har mødt en del kritik fra miljøforskere.

Den amerikanske præsident er ikke bleg for at kalde global opvarmning for et 'fupnummer'. Han har tidligere udtalt, at det er en falsk teori, der er udtænkt af kineserne for at forringe USA's konkurrenceevne.

»Hele konceptet omkring "global opvarmning" er opfundet for og af kineserne for at sørge for, at amerikansk produktion ikke længere er konkurrencedygtig,« skrev præsidenten på sin Twitter-profil i 2012.

Donald Trump valgte at trække USA ud af Paris-aftalen i juni 2017. Aftalen er en ambitiøs plan for klimaets fremtid, og 195 lande valgte at slutte sig til aftalen om fremtidens klimamål.

Præsidenten udtalte, da USA trak sin deltagelse, at Paris-aftalen forværrede økonomiske forhold for amerikanske arbejdere, især inden for kulindustrien.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
USA
Debat: Danmark skal gå forrest på fødevareområdet
Lars Vestergaard
I 2030 kan Norden brødføde den forventede fremskrevne nordiske befolkning med økologisk mad, der hovedsageligt dyrkes i Norden, samtidig med at fødevaresystemets klima- og kvælstofspor reduceres.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her