Annonce
USA

USA’s våbenlobby beskyldes for hykleri: Forbyder våben under vicepræsidentens tale

NRA har gjort sig til fortaler for, at flere våben gør alle mere sikre.

Donald Trump, da han talte under NRA's konference i 2017. Foto: AP/Mike Stewart

SAN FRANCISCO – USA’s våbenlobby, NRA, har længe promoveret ideen om, at en god mand med et våben, er den bedste måde at stoppe en dårlig mand med et våben.

Logikken har været, at USA – i stedet for at stramme våbenlovgivningen – skal gøre det lettere for flere at bære våben.

Dette gælder også på skoler, hvor USA har oplevet en epidemi i masseskyderier.

Netop derfor har det faldet mange for brystet, at NRA ved sin årlige konference har forbudt deltagere at bære våben, når USA’s vicepræsident Mike Pence fredag stiller op som taler.

Vicepræsident Mike Pence taler fredag ved årskonferencen for USA's stærke våbenlobby, NRA. Præsident Trump ventes også holde tale ved konferencen i løbet af weekenden. Foto: AP/MARY SCHWALM

Flere fra Marjory Stoneman Douglas High School i Parkland, Florida, hvor 17 i februar blev dræbt i en skudmassakre, har beskyldt NRA for hykleri.

»Ifølge NRA skal alle have lov at bære våben i det offentlige rum. Men når de arrangerer en konference, så er våben en bekymring,« ironiserede Fred Guttenberg, far til den dræbte elev Jaime Guttenberg, på Twitter.

»Jeg troede, at det øgede sikkerheden at give alle våben. Hvad er det, jeg ikke forstår,« fortsatte han.

Matt Deitsch, en elev, som var med til at arrangere elevprotesten ”March For Our Lives” udtrykte en lignende kritik.

JP i USA: Menneskebølge af teenagere kræver strammere våbenlove

»I fortæller mig, at vicepræsidenten er mere sikker, når der ikke er våben i salen, men når det handler om børn, så skal der være våben alle steder,« skrev han på Twitter: »For mig lyder det som om, at NRA – i stedet for at beskytte børn - vil beskytte folk, som hjælper dem med at sælge våben.«

NRA har ikke reageret på forespørgsler om kommentarer, men lobbygruppen har udsendt en detaljeret liste over alt, der er forbudt, herunder knive, lasere, ammunition og legetøjsvåben. Dette sker efter krav fra Secret Service i Det Hvide Hus. Der var et lignende forbud, da præsident Donald Trump talte ved NRA’s konference sidste år.

Omkring 80.000 mennesker ventes at deltage i konferencen, der begynder fredag. Også Trump, som er en fortaler for at bevæbne våbenduelige lærere, ventes at tale ved konferencen i løbet af weekenden.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
NRA
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her