Annonce
USA

USA: Nordkorea aflyste møde med Mike Pence i sidste øjeblik

USA's vicepræsident skulle mødes med blandt andre Kim Jong-uns søster i Sydkorea. Men mødet blev droppet.

USA's vicepræsident Mike Pence overværede åbningsceremonien for vinterlegene i Sydkorea fra en VIP-boks. Skråt bag ham sad Kim Yo-jong, søster til Nordkoreas leder, Kim Jong-un. Foto: Patrick Semansky/AP

Et opsigtsvækkende møde mellem USA og Nordkorea var angiveligt tæt på at finde sted under det igangværende vinter-OL i Sydkorea.

USA's vicepræsident, Mike Pence, skulle således have mødtes med nordkoreanske embedsmænd 10. februar.

Blandt de nordkoreanske deltagere skulle blandt andre have været Kim Yo-jong, der er søster til Nordkoreas leder, Kim Jong-un.

Men blot to timer før mødet aflyste Nordkorea ifølge The Washington Post.

- Vores administration vil stå i vejen for Kims ønske om at få det morderiske regime til at fremstå pænt med glade billeder fra OL, siger Mike Pences stabschef, Nick Ayers, i en udtalelse.

- Måske er det derfor, at de bakkede ud af mødet. Eller måske var de aldrig oprigtige i deres ønske om at mødes, tilføjer han.

Medie: Pence var klar til at hilse på Kim Jong-uns søster - men han ville have haft et hårdt budskab

Et møde i Sydkorea ville have været første gang, at ledende figurer fra præsident Donald Trumps administration mødtes med Nordkorea-styret.

USA og Nordkorea er i hård strid med hinanden. Blandt andet som følge af nordkoreanernes intensiverede atomprogram, der betyder, at regimet nu angiveligt er i stand til at ramme hele USA's fastland med atomvåben.

Mike Pence har kritiseret Nordkoreas atomambitioner og annonceret de "hårdeste og mest aggressive" sanktioner mod styret hidtil.

USA's vicepræsident: »Jeg ignorerede Kim Jong-uns søster med vilje«

Samtidig arbejder han på at styrke USA's alliance med Sydkorea og Japan.

- Præsidenten har taget den beslutning, at hvis de (nordkoreanerne, red.) vil snakke, så vil vi levere vores klare budskab. Hvis de ønsker et møde, så er vi klar til at mødes, lyder det fra Pences stabschef, Nick Ayers.

Efter at have affyret en række testmissiler i 2017 så har Nordkorea i år endnu ikke affyret nogen atomvåben. Seneste test var i november sidste år.

/ritzau/Reuters

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her