Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
Annonce
USA

Tv-selskabet ABC News suspenderer topreporter efter fejl i sagen om russisk indblanding

Donald Trump jubler over suspenderingen af en undersøgende journalist.

Donald Trump lykønsker ABC News for suspendeingen af journalist. Foto: Susan Walsh/AP

Den amerikanske præsident, Donald Trump, har længe harceleret over de amerikanske medier, og hvad han opfatter som falske nyheder. Og nu har konkret rapportering fået konsekvenser for en journalist.

ABC News har således valgt at suspendere Brian Ross, som er tv-stationens ledende undersøgende journalist. Anledningen er den igangværende undersøgelse af russisk indblanding i den amerikanske valgkamp i 2016.

Fredag erkendte Donald Trumps tidligere nationale sikkerhedsrådgiver Michael Flynn at have løjet for FBI om sine kontakter med Rusland. Han havde tidligere fortalt, at han ikke havde bedt den russiske ambassadør om at undlade at optrappe situationen, efter USA havde indført yderligere sanktioner mod Rusland. Hvilket altså var usandt.

Trump efter Flynns løgn: Der var ikke aftalt spil

Flynn har nu indvilget i at samarbejde med den særlige undersøger Robert Mueller i efterforskningen af, hvorvidt Trump og hans rådgivere arbejdede sammen med Rusland om at vinde valget.

Og i den forbindelse kunne ABC News med afsæt i en fortrolig kilde afsløre, at Michael Flynn agtede at vidne om, at Trump, mens han fortsat var præsidentkandidat, skulle have instrueret Flynn i at tage kontakt med russerne.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det viste sig tilsyneladende ikke at passe. I hvert fald rettede ABC News senere oplysningen og rapporterede, at den fortrolige kilde nu fortalte, at Trump blot havde bedt Flynn og en lille gruppe seniorrådgivere om at finde måder at forbedre forholdet til Rusland på.

Dagen efter udsendte ABC News en udtalelse, hvor man gjorde det klart, at nyhedshistorien ikke havde været igennem de nødvendige tjek, og kundgjorde, at Brian Ross var blevet suspenderet i fire uger uden løn. 

Medie: Trumps svigersøn gav Flynn ordre til at tale med russerne

»Vi beklager dybt og undskylder den alvorlige fejl, som vi begik i går (...) Som resultat af vores fortsatte rapportering over de næste mange timer afgjorde vi til sidst, at information var forkert og vi rettede fejlen på tv og online.«

Donald Trump var begejstret for beslutningen.

»Tillykke til ABC News for at suspendere Brian Ross pga. hans forfærdeligt unøjagtige og uærlige rapportering om Rusland, Rusland, Rusland-heksejagten. Flere tv-selskaber og "aviser" burde gøre det samme med deres falske nyheder!,« skriver han på Twitter.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her