*

USA

Trump efter Flynns løgn: Der var ikke aftalt spil

Trump er ikke bekymret for, hvad eksrådgiver siger til FBI. Der var ikke aftalt spil med russerne, siger han.

Foto: Andrew Harnik/AP

USA's præsident, Donald Trump, gentager lørdag sin afvisning af, at der har været noget samarbejde mellem hans valgkampteam og Rusland under præsidentvalget sidste år.

Præsidentens svar er kort og godt, at der "absolut ikke var noget aftalt spil" mellem parterne.

Det er hans første kommentar til nyheden om, at hans tidligere nationale sikkerhedsrådgiver Michael Flynn har erkendt at have løjet for forbundspolitiet FBI om sine kontakter med Rusland.

Trumps udtalelse kom i forbindelse med, at journalister råbte spørgsmål til ham, da han forlod Det Hvide Hus lørdag.

Han tilføjer, at han "ikke er bekymret" for, hvad Flynn måtte oplyse til Robert Mueller. Mueller står i spidsen for den særlige efterforskning af mulige kontakter mellem Rusland og Trumps valgkampteam.

Et par timer senere skriver præsidenten på Twitter, at han ikke har noget at skjule.

- Jeg blev nødt til at fyre general Flynn, fordi han løj for vicepræsidenten og FBI. Han har erkendt disse løgne. Det er en skam, for hans handlinger i overgangsfasen (op til valget, red.) var lovlige. Der var intet at skjule!, skriver Trump.

Michael Flynn var Trumps nære medarbejder under valgkampen. Han er den hidtil mest prominente embedsmand, der er anklaget i den verserende undersøgelse af Ruslands rolle under valgkampen.

Det Hvide Hus har benægtet, at andre end Flynn er impliceret i sagen.

Over for FBI fortalte Flynn - i strid med sandheden - at han ikke havde bedt den russiske ambassadør om at undlade at optrappe situationen, efter USA havde indført yderligere sanktioner mod Rusland.

- Flynn fremsatte med overlæg og mod bedre vidnede falsk, opdigtede bedrageriske erklæringer og udtalelser, hedder det i anklageskriftet.

De sanktioner, som Flynn diskuterede med den russiske ambassadør, Sergej Kisljak, var blevet indført af den daværende Obama-regering. Det skete kort tid før, Trump blev indsat som præsident i januar.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International

3 mia. kr. for at reklamere for en gammel bog

Et kæmpestort, nyt museum for Biblen byder på enhver tænkelig vinkel af den hellige bog. Man kan gå på vandet, tage et smut til det gamle Nazaret eller flyve en tur over den amerikanske hovedstad.
TV anbefaler
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her