*

Europa

Independent: Højreradikale har banket migranter i Calais

Migranter i Calais i Frankrig er blevet overfaldet af militante højreradikale, skriver britisk avis.

Nogle af de flere tusinde migranter, der befinder sig i en lejr i Calais i Frankrig, er blevet udsat for brutale overfald af væbnede personer på den yderste højrefløj.

Det skriver den britiske avis The Independent.

Unge mandlige migranter skal være blevet kørt væk i en varebil. På en mark blev de klædt af, fik håndjern på, og så blev de gennembanket enkeltvis, mens resten så på.

Migranter i den berygtede "junglelejr", som den kaldes, ved havnen i Calais beskylder politiet for at forsømme at beskytte dem. Nogle siger også, at politiet giver dem bank.

En gruppe hjælpeorganisationer på stedet og juridiske rådgivere fordømmer både det, der kaldes politiets aggressivitet, og så den vold, der tilskrives grupper af civile, som menes at være højreradikale bander - nogle gange i uniform.

Påstandene står at læse i en rapport, der er udarbejdet af et juridisk center i lejren og den britiske velgørenhedsorganisation Care4Calais.

Rapporten skal nu afleveres til den franske anklagemyndighed.

Den indeholder ti vidneudsagn om vold, otte begået af politiet og to af civile grupper.

Migranterne i Calais har i lang tid skabt problemer. Det er ofte unge mænd fra Mellemøsten og Afrika, som forsøger at snige sig om bord i lastbiler eller tog for at krydse Den Engelske Kanal til Dover i Storbritannien.

De vil ikke søge om asyl i Frankrig, men vil hellere forsøge at komme til Storbritannien, der beskylder Frankrig for at gøre for lidt for at standse migranterne.

Migrantlejren i Calais huser flere tusinde migranter fra hovedsageligt Afrika og Syrien. Foto: Thibault Camus/AP

Fredag sagde myndighederne i Calais, at de agter at flytte op til 1000 migranter væk fra den berygtede lejr, der er opstået på stedet uden videre planlægning.

En talskvinde siger til det franske nyhedsbureau AFP, at den sydlige del af lejren skal ryddes.

Repræsentanter for myndighederne vil, siger hun, besøge stedet mandag for at forklare planerne om at flytte migranter til områder, hvor der stilles skibscontainere til rådighed.

- Vi vil give dem en uge til at flytte til de steder, der stilles til rådighed, siger hun.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Rejs hjem, og byg dit land op
Leif Høy,Horsens
I JP 12/12 (Indland) beklager Abdullah Alzein sig over, at der med de foreslåede stramninger af familiesammenføringsreglerne kan/vil gå op til fem år, før familien kan blive sammenført – i Danmark, forstås.
Debat: Opbakning til Jalving
Efter endnu en skarp og realitetsfunderet søndags-Jalving er det på tide at kalde indtrykket af masseindvandringen ved rette navn: en økologisk forstyrrelse af vort habitat/biotop.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Flygtningekrise

Debat: Rejs hjem, og byg dit land op

Leif Høy,Horsens
I JP 12/12 (Indland) beklager Abdullah Alzein sig over, at der med de foreslåede stramninger af familiesammenføringsreglerne kan/vil gå op til fem år, før familien kan blive sammenført – i Danmark, forstås.
Forsiden lige nu
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her