Annonce
Europa

Britisk politi vil anholde russere for nervegiftangreb

To mænd anklages for nervegiftangreb mod den tidligere russiske agent Sergej Skripal og hans datter i marts.

Det britiske politi har udstedt en anholdelsesordre på to russiske mænd i sagen om nervegiftangrebet i Salisbury.

De to mænd anklages for giftangrebet mod den tidligere russiske agent Sergej Skripal og hans datter i Storbritannien i marts.

- Der er tilstrækkeligt med bevismateriale til at rejse anklage mod Aleksandr Petrov og Ruslan Boshirov for angrebet i Salisbury, siger Scotland Yard ifølge BBC.

Storbritannien beder EU om at straffe Rusland hårdere

BBC siger, at de britiske myndigheder formentligt ikke vil kræve de to mænd udleveret fra Rusland, da landet ikke udleverer statsborgere til retsforfølgelse i andre lande.

Rusland afviser beskyldningerne om, at det skulle have stået bag angrebet i Salisbury.

De to eftersøgte er russiske statsborgere, som menes at have anvendt andre navne end deres egne. De er omkring 40 år, hedder det.

Ministers bryllup vækker international opsigt: Er Østrig Ruslands trojanske hest i EU?

Skripal og hans datter, Julia, blev 4. marts fundet bevidstløse på en bænk i byen Salisbury i England. De britiske myndigheder mener, at de to blev forgiftet med novichok.

Det er en nervegift, som blev udviklet i Sovjetunionen i slutningen af den kolde krig.

Sagen førte til udvisning af diplomater og en ophedet ordkrig mellem Rusland og Storbritannien.

I juni blev en 45-årig britisk mand og hans 44-årige veninde forgiftet med den sovjetiske nervegift. Kvinden døde som følge af forgiftningen.

Politiet troede først, at parret havde taget en overdosis narkotika. Men på grund af deres symptomer foretog man flere undersøgelser, og politiet bekræftede, at de blev udsat for Novichok.

Britisk politi har arbejdet ud fra den tese, at parret, der blev forgiftet i Amesbury, er kommet i kontakt med efterladenskaber fra attentatet mod Sergej og Julia Skripal.

Politiet bekræfter onsdag, at efterladenskaber af nervegiften var i en parfumeflaske, som det britiske par havde fundet.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her