Annonce
Europa

Blandede meldinger om royalt bryllup: Kommer den nye prinsesses far?

Der har hersket stor usikkerhed, om Meghan Markles far vil og kan følge briternes nye prinsesse op ad kirkegulvet.

Det kommende brudepar. Foto: Frank Augstein/AP

En af de største begivenheder for det britiske kongehus i 2018 finder sted på lørdag, når prins Harry og den amerikanske skuespiller, Meghan Markle, bliver viet i St. George's Chapel på Windsor Castle.

Medie: Meghan Markles far har meldt afbud til bryllup

Begivenheden har været planlagt i måneder, men mandag kom der en højst uventet nyhed for arrangørerne og det kommende brudepar: Brudens far meldte afbud til brylluppet.

Nyheden blev præsenteret på det amerikanske medie TMZ, der fokuserer på kendtes historier. Her udtalte prins Harrys kommende svigerfar, Thomas Markle, der er bosiddende i Mexico, at han ikke vil være at finde ved det royale bryllup.

Årsagen til det sene afbud skulle ifølge TMZ være relateret til et samarbejde mellem Thomas Markle og et paparazzibureau, der blev afsløret af det britiske medie The Daily Mail i sidste uge.

Billeder af Thomas Markle, som iklæder sig jakkesæt, ser på billeder af sin datter og træner, har ifølge The Daily Mail indbragt ham intet mindre end 100.000 pund. Et beløb der svarer til omtrent 844.000 kroner.

På nedenstående tweet ses et af de billeder, som Thomas Markle angiveligt har modtaget betaling for

Hovedpersonen selv afviser imidlertid at have modtaget penge for billederne. I stedet skulle billederne udelukkende bruges til at sætte ham i et bedre lys. Sagen var dog så pinlig, at det fik ham til at melde afbud, da han ikke ville sætte det britiske kongehus i et dårligt lys, forlød det.

Efter nyheden fra den 73-årige pensionerede filmand kom det britiske kongehus med en udtalelse samme dag, der opfordrede til »forståelse og respekt for Meghan Markles far.«

Mandag spekulerede flere medier i, hvem der skulle erstatte Thomas Markle til at følge Markle op ad kirkegulvet. Her blev både prins Harrys bror, prins William, der også er forlover, og hans far, prins Charles, foreslået som en mulig erstatning.

Prins William gengælder rolle som forlover for sin lillebror

Tirsdag tog sagen så en ny drejning: Thomas Markle ville nu gerne deltage i brylluppet. Til TMZ har han fortalt, at Meghan havde forsøgt at ringe til ham efter nyheden om hans afbud, men at han ikke havde været ved telefonen, da opkaldet kom. Senere modtog han en besked fra datteren, der fortalte, at hun var »dybt bekymret for hans helbred,« og at hun ikke bar nag i sagen om paparazzibureauet.

Og noget kunne tyde på, at det var beskeden, som havde fået prins Harrys svigerfar in spe til at ændre holdning. Til TMZ fortalte han nemlig, at det var gået op for ham, at episoden med paparazzibureauet ikke var så alvorlig, at det krævede et afbud.

Prins Harry og Meghan Markle har frabedt sig personlige bryllupsgaver

Så skulle alt være godt, og så alligevel ikke, for ifølge Thomas Markle selv er han nu indlagt på et hospital, hvor han modtager behandling for et hjerteanfald, som ramte ham i sidste uge.

Tirsdag meldte han ud, at bryllupsdeltagelsen afhang af, om lægerne vil lade ham tage rejsen over Atlanten.

»Jeg vil hade idéen om at misse et af de største øjeblikke i historien og følge min datter op ad kirkegulvet,« sagde han tirsdag til TMZ.

Senere tirsdag kom der så en ny opdatering fra Thomas Markle, der sagde, at han skal opereres onsdag, og at hans deltagelse i brylluppet nu er udelukket af helbredsmæssige oversager.

Imidlertid reporterer TMZ, at Meghan Markles mor, Doria Ragland, nu er på vej til brylluppet, og at hun måske i stedet får æren af at give briternes nye prinsesse væk. Dette er dog ikke blevet bekræftet af det britiske kongehus.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her