• For abonnenter

Mr. Maung var en fredelig demonstrant i Myanmar. Nu har han efterladt sin familie og er draget i krig mod militærjuntaen: »Vi har ikke noget valg«

Borgerkrigen i Myanmar raser uden ende i sigte. Mr. Maung var en fredelig demonstrant, der nu har tilsluttet sig den væbnede frihedsbevægelse, der kæmper mod militæret. Her fortæller han sin historie.

Artiklens øverste billede
Medlemmer af Folkets Forsvarsalliance træner i Kayin-provinsen nær landets grænse til Thailand. Folkets Forsvarsalliance er den militære gren til den alternative regering, National Unity Government (NUG), som er etableret med udgangspunkt i den afsatte leder Aung San Suu Kyis parti, National League for Democracy (NLD). Foto: AFP

Mr. Maung har ikke svært ved at genkalde sig de følelser, der strømmede igennem ham, da militæret i Myanmar tog magten over landet for knap et år siden.

Han var én af de tusindvis af burmesere, der trodsede sikkerhedsstyrkernes brutale fremgang og gik på gaden i Yangon for at protestere mod militærstyret.

»Vores drømme kollapsede. Jeg følte bare, at alt var væk,« fortæller frihedskæmperen, som det er lykkedes Jyllands-Posten at skabe kontakt til i det borgerkrigshærgede land.

Særligt én ting står klart i Mr. Maungs hukommelse fra de kaotiske dage efter militærkuppe

Andre læser

Mest læste

Del artiklen