Asien

Internationale medier: Stor chance for at Sydkoreas præsident bliver inviteret til Nordkorea

Kim Jong-uns lillesøster skal for første gang mødes med den Sydkoreanske præsident.

Kim Jong-uns lillesøster er ankommet til vinter-OL i Pyeongchang. I morgen skal hun mødes med den sydkoreanske præsident for første gang til en uformel velkomstfrokost. Foto: Lee Jin-man

Det Nordkoreanske regime har sendt Kim Jong-uns søster, Kim Yo-jong, af sted til vinter-OL i den sydkoreanske hovedstad Pyeongchang, og i fredags bekræftede en talsmand for den sydkoreanske præsident, at der er planlagt et møde mellem lillesøsteren og præsidenten. Det skriver flere internationale medier.

USA's vicepræsident risikerer at støde ind i Kim Jong-uns lillesøster til vinter-OL

Der er en »god chance« for, at Kim Yo-jong har en invitation med til Sydkoreas præsident Moon Jae-in, og at hun vil foreslå et besøg i Nordkorea inden for en overskuelig fremtid. Det udtaler officielle kilder ifølge CNN.

Det allerede planlagte møde finder sted på lørdag og bliver en uformel velkomstfrokost mellem præsident Moon Jae-in, Kim Yo-jong og hendes tre delegerede fra det norkoreanske styre. De officielle nordkoreanske kilder udtaler dog om den potentielle invitation, at »intet er fastlagt endnu.«

Kim Jong-uns lillesøstser er det første medlem af den norkoreanske regeringsfamilie, der krydser grænsen til Sydkorea, og et besøg af præsident Moon Jae-in i Nordkorea ville ligeledes være det første af sin slags siden 2007.

Nordkorea varmer op til vinter-OL med militærparade

Talsmanden for den sydkoreanske præsident vil ikke kommentere på mulighederne for et besøg i nord, men Sydkorea har op til vinter-OL reklameret for legene som en fredskabende og forsonende begivenhed.

Under åbningsceremonien, der finder sted fredag kl. 13 dansk tid, forventes de sydkoreanske og de nordkoreanske atleter at marchere under ét samlet flag, ligesom de i flere sportsgrene stiller op med ét samlet hold.

Det er dog ikke alle, der er lige optimistiske omkring den fredsskabende effekt af vinter-OL.

I forbindelse med annonceringen af Kim Yo-jongs deltagelse i legene, udtalte USA's vicepræsident, Mike Pence, i onsdags, at Nordkoreas deltagelse i OL udelukkende skal ses som en tom symbolsk handling.

Nordkorea vil sende statsoverhoved til OL i Sydkorea

»Vi vil ikke tillade nordkoreansk propaganda at stjæle opmærksomheden og symbolværdien af de olympiske lege. Vi vil ikke tillade Nordkorea at skjule den virkelighed, at de undertrykker deres folk og truer regionen, bag det olympiske flag,« sagde han på et pressemøde i Japan.

Nordkorea varmede torsdag op til til de olympiske lege med en storstilet militærparade i Pyongyang, hvor bl.a. atleter og kvindelige cheerleadere deltog side om side med landets militær.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her