Emirates og Turkish Airlines skærer markant ned på flyvninger

Coronavirusudbruddet får både Emirates og Turkish Airlines til at stoppe langt de fleste passagerflyvninger.

Luftfartsselskabet Emirates har besluttet sig for at indstille størstedelen af sine passagerflyvninger på grund af det globale udbrud af coronavirus.

Emirates flyver fra på onsdag kun til 13 destinationer mod normalt 159, oplyser selskabet ifølge nyhedsbureauet AFP.

Emirates' beslutning er taget, på et tidspunkt hvor coronavirusudbruddet har ramt luftfartsindustrien hårdt. Beslutningen skal være med til at sikre selskabets levedygtighed i fremtiden, lyder det.

Oprindeligt meddelte Emirates søndag, at alle flyvninger ville blive indstillet. Men selskabet justerede senere på dagen sin beslutning, fordi regeringer og kunder har bedt om hjælp til at flyve rejsende hjem.

I sin oprindelige meddelelse undskyldte Emirates over for sine kunder.

- Vi er fast besluttede på at minimere indvirkningen på vores kunder. Vi fortsætter med at holde øje med situationen og vil genoptage vores passagerflyvninger, så snart det er muligt, skriver Emirates.

Udbruddet af coronavirus har fået en lang række lande til at lukke deres grænser, og det betyder voldsomt decimeret lufttrafik.

Det tyrkiske luftfartsselskab Turkish Airlines stopper alle internationale flyvninger undtagen fem ruter, oplyser selskabets direktør søndag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Turkish Airlines vil fortsat flyve til Hongkong, Moskva, New York, Washington og Etiopien. Også indenrigsflyvninger i Tyrkiet vil fortsætte, selv om der vil blive færre afgange, siger direktøren.

Andre luftfartsselskaber har også besluttet at indstille - eller delvist indstille - deres flyvninger. Giganten Lufthansa meddelte torsdag i sit årsregnskab, at den holder 700 ud af sine 763 fly på jorden den kommende måned.

Også luftfartsselskaber som SAS, Norwegian, Finnair og Ryanair holder store dele af deres flåde på jorden.

Søndag i sidste uge oplyste SAS, at det sender omkring 90 procent af sine medarbejdere hjem midlertidigt.

I Danmark berører det op mod 4000 ansatte. Også norske Norwegian har sendt cirka 7300 ansatte hjem ud af næsten 11.000.

Mere end 300.000 personer er blevet bekræftet smittet med coronavirus under det verdensomspændende udbrud.

Over 13.000 coronasmittede personer har mistet livet.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen