Annonce
International

USA: Kina har iværksat super-aggressiv hvervekampagne på LinkedIn

Kina går målrettet efter amerikanere, som skal spionere i avancerede it-industrier, siger efterretningschef.

Kina har iværksat en "super-aggressiv" hvervekampagne på det faglige og sociale netværkssite LinkedIn for at rekruttere amerikanere som spioner. Det siger en amerikansk efterretningsleder til Reuters.

Kina går målrettet efter eksperter, som har indblik i videnskaber og avancerede it-industrier - blandt andet atomenergi, supercomputere, nanoteknologi, stealth-teknologi og avanceret miljøteknologi, siger amerikanske efterretningsfolk.

LinkedIn oplyser til Reuters, at det samarbejder med de amerikanske myndigheder om at få "identificeret" de pågældende aktiviteter for at få dem stoppet.

Efterretningschef William Evanina har appelleret til LinkedIn om at lukke falske konti, der er knyttet til kinesiske spioner.

Evanina, der er ansvarlig for NCSC, som vurderer og bekæmper trusler mod USA fra udenlandsk spionage, siger, at Kina under kampagnen har taget kontakt til tusindvis af medlemmer af LinkedIn.

Men han afviser at oplyse, hvor mange falske konti amerikanske efterretningsfolk har afsløret.

- Jeg så for nylig, at Twitter har annulleret millioner af falske konti, og vi vil måske bede LinkedIn om også at gå den vej, siger han.

Kinas udenrigsministerium afviser de beskyldninger, som Evanina fremsætter.

- Vi har ikke set, hvilke beviser de relevante amerikanske myndigheder har. Det, som de siger, er det rene nonsens, siger ministeriet.

/ritzau/Reuters

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her