Annonce
International

Trump efter aflyst topmøde: »Den bedste måde at forhindre krig på er ved at være fuldstændig forberedt på den«

Dagen efter det aflyste topmøde med Nordkoreas leder, Kim Jong-un, understregede præsidenten USA's militære overlegenhed.

Fra talerstolen sagde Donald Trump bl.a., at han ikke håber, det bliver nødvendigt at tage landets militærkræfter i brug. Foto: Jacquelyn Martin/AP

USA's præsident, Donald Trump, var fredag på talerstolen for at lykønske 1.042 dimittender fra den amerikanske flåde i Annapolis, og herfra brugte han særligt kræfter på at betone landets militære overlegenhed.

Donald Trump gjorde det klart, at USA er påbegyndt en større oprustning af det amerikanske militær, for - som han selv sagde - »den bedste måde at forhindre krig på er ved at være fuldstændig forberedt på den.«

Det skriver AP.

Efter aflysning: Vi er parat til at tale med USA når som helst, siger Nordkorea

Donald Trumps udmelding kom dagen efter, han aflyste det planlagte topmøde med Nordkoreas leder, Kim Jong-un, hvor et af samtaleemnerne angiveligt skulle have været afviklingen af landets atomprogram.

»Vores land har genvundet den respekt, som vi plejede at have for længe siden,« sagde Donald Trump, der dog undlod at nævne Nordkorea eksplicit i sin tale, men kom alligevel med slet skjulte hentydninger:

»Ja, de respekterer os. Amerika er tilbage,« lød det videre fra talerstolen.

Det planlagte møde mellem parterne skulle have fundet sted den 12. juni, men torsdag valgte Donald Trump at skyde mødet til hjørne på grund af Nordkoreas "fjendtlighed".

 

Inden den amerikanske præsident stillede sig op på talerstolen foran den nyudklækkede flåde, havde han skrevet på Twitter, at han glædede sig til at møde de mennesker, han betragter som nogle af de bedste på Jorden.

Donald Trump har da også flere gange udtrykt begejstring for de amerikanske militærstyrker.

Han har bl.a. tidligere ønsket sig en storslået militærparade gennem Washington for at demonstrere USA's militære magt, ligesom præsidenten også har bebudet en voldsom forøgelse af sit forsvarsbudget.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her