*

Indland

Hizb ut-Tahrir til Jyllands-Posten: »I er ikke velkomne her«

På grund af Muhammed-tegningerne er avisen igen blevet afvist i døren.

Når bevægelsen Hizb ut-Tahrir søndag kl. 13 begynder sit årsmøde i Nørrebrohallen i København, er medierne også inviteret.

Men ikke Jyllands-Posten. Avisens udsendte medarbejder får slet ikke lov til at komme ind i Nørrebrohallen, hvor arrangementet finder sted.

»I er ikke velkomne her,« siger en høj mand i døren.

Hizb ut-Tahrir Muslimer til kamp for kalifatet ved møde i København

Begrundelsen for afvisningen er, at Hizb ut-Tahrir af princip ikke taler med Jyllands-Posten - et princip der er opstået efter trykningen af Muhammed-tegningerne.

Manden i døren henviser til bevægelsens talsmand for en uddybende forklaring, men klart står det dog, at avisen ikke får lov til at komme ind og dække den store konference, som løber over hele eftermiddagen.

På konferencen "Islam og Kalifatet - redningen til en verden i liberalismens krise" skal bevægelsens medlemmer og andre interesserede bl.a. diskutere, hvordan et verdensomspændende kalifat kan redde verden fra »vestens sociale ulykke« samt debattere flygtningeproblemet.

»Konferencen vil præsentere islam som den sande redning til en verden i liberalismens utallige kriser,« skriver bevægelsen i et oplæg.

Jyllands-Posten nægtet adgang til pressemøde hos Hizb ut-Tahrir

Det er ikke første gang, at Hizb ut-Tahrir har nægtet journalister fra Jyllands-Posten adgang til et arrangement. I februar i år blev en journalist og en fotograf nægtet adgang til et pressemøde om terrorangrebet i København.

»Vi har et principielt forbud mod Jyllands-Posten. Det stammer tilbage fra tegningerne,« lød det dengang fra talsmand Junes Koch.

Første gang, at Jyllands-Posten blev udelukket fra et Hizb ut-Tahrir-arrangement var i december 2005 på et debatmøde i Valby. Screeningen af de tilstedeværende journalister og følgende udelukkelse af Jyllands-Posten fik dengang journalister fra Berlingske og TV 2 til også at forlade debatmødet i protest.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland

Lillelund: Vort modersmål er fucking truet

Niels Lillelund
Kommentar: Og sådan har det vistnok altid været, og der er ikke noget at gøre ved det – andet end det, man selv kan gøre.
Annonce
Annonce
Biler
Så er den her: Den koreanske GTI, som vil ind fra kulden
Hyundai er klar med sin første GTI. Det første møde med Hyundai i30 N viser, at Hyundai mener det seriøst, når de vil ind på markedet for sjove biler og blandt andet tage kampen op med Volkswagen Golf GTI. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her