Annonce
Indland

Borgmester i mindeord: Jens Chr. Skou satte Aarhus på verdenskortet

Jens Chr. Skou blev et forbillede for hele Aarhus Universitet, skriver Aarhus borgmester, Jacob Bundsgaard.

Peter Hove Olesen

Fra borgmester Jacob Bundsgaard har vi modtaget følgende mindeord for Nobelpris-modtager, professor emeritus, dr.med. Jens Chr. Skou:

Ved Jens Chr. Skous død tager Aarhus afsked med en enestående personlighed og et forskningsmæssigt fyrtårn, som i særlig grad har været med til at sætte Aarhus Universitet og Aarhus på verdenskortet.

Professor emeritus, dr.med. Jens Chr. Skou var højt op i alderen tilknyttet Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet. Han kronede en lang og imponerende forskerkarriere, da han i 1997 modtog Nobelprisen i kemi som den første forsker ved Aarhus Universitet nogensinde. Nobelprisen fik han for sit arbejde 40 år tidligere med at beskrive den såkaldte natrium-kalium-pumpe.

Med Nobelprisen viste han, at man kan gå hele vejen fra fødebyen Lemvig via Aarhus til Nobelprisen, hvis man besidder talent og vilje. Jens Chr. Skou kastede med Nobelprisen glans over Aarhus Universitet, hvor han var ansat siden 1947 og blev et forbillede for hele universitetet, ligesom han skabte stor stolthed i Aarhus.

Med Nobelprisen opnåede universitetet en uvurderlig anerkendelse og opmærksomhed, som fremhævede universitetets internationale position i kampen om at tiltrække og engagere de bedste studerende, forskere og samarbejdspartnere.

Jens Chr. Skou opnåede den særlige hæder at få en vej ved Aarhus Universitet opkaldt efter sig. På baggrund af Jens Chr. Skous Vejs forbindelse med Finsensgade, opkaldt efter Nobelpristageren Niels Finsen, fik universitetsbyggeriet op til de nævnte veje navnet Nobelparken.

Æret være hans minde.

(JP)

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere
Historisk sag begynder onsdag: Svækker historier om utroværdige pakistanere, uimponerende belgiere og kvælerslanger Danmarks sikkerhed?
Aldrig før er en tidligere øverste chef i Politiets Efterretningstjeneste blevet tiltalt for at have brudt sin tavshedspligt. Derfor er det en historisk retssag, som begynder onsdag, og som potentielt kan trække en markant streg i sandet for, hvad ansatte i efterretningstjenester kan tillade sig at fortælle omverdenen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her