Annonce
Indland

LO-formand forsvarer forskellige aftaler efter musketered

En løsning for alle har aldrig været tænkt som den samme løsning for alle, siger Lizette Risgaard 1. maj.

Lizette Risgaard slutter sin tale af med et budskab til landets politikere, som hun mener, har et stort ansvar, når forhandlingerne har trukket ud på den måde, som OK18-forhandlingerne har gjort. Foto: Jens Dresling/Polfoto

I sin 1. maj-tale står Lizette Risgaard på mål for den musketered, som fagbevægelserne havde indgået, inden forhandlingerne gik i gang.

En løsning for alle, havde de lovet hinanden.

Men der kom tre forskellige løsninger på tre forskellige tidspunkter, og det har skabt debat blandt fagbevægelsernes medlemmer.

Det har dog aldrig været meningen, at der skulle være den samme løsning for alle, siger LO-formand Lizette Risgaard i sin tale på arbejdernes kampdag.

LO-formand efter brudt ed: Vi skal se fremad - ikke skælde ud

- Forhandlingerne i år, ja, de har trukket ud. Der kom faktisk først rigtig skub i aftalerne, da der landede et forlig på det regionale område. Så kom kommunerne i mål og så staten.

- Det har aldrig været et mål, at alle tre områder skulle lande præcis samme aftale eller på præcis samme tid. En løsning for alle har aldrig været tænkt som den samme løsning for alle.

- Nej, målet har hele tiden været gode resultater, gode forhandlede aftaler på alle områder – og det fik vi. Det er resultaterne, der er det vigtigste, og det, vi skal måles på, siger hun.

1. maj: Her kan du høre talerne

I talen er hun også inde på lærernes arbejdstider, som har været et kritisk punkt i forhandlingerne, og som ikke blev skrevet ind i den endelige aftale.

- I forhold til lærernes arbejdstid så har vi fra LO's side bakket fuldstændig op om, at der skulle være reelle forhandlinger. Det har der været.

- Og selv om lov 409 fortsat består, så håber jeg, ja så forventer jeg, at kommissionen vil være begyndelsen til enden på lov 409, siger Lizette Risgaard.

Hun slutter sin tale af med et budskab til landets politikere, som hun mener, har et stort ansvar, når forhandlingerne har trukket ud på den måde, som OK18-forhandlingerne har gjort.

- Vi har brug for politikere, der anerkender de offentligt ansattes store arbejde. Vi har brug for politikere, der har respekt for og tillid til de offentligt ansatte, og ikke bare ser dem som en udgift.

- Det er en bunden opgave for politikerne at genskabe tilliden mellem arbejdsgivere og lønmodtagere i den offentlige sektor, siger Lizette Risgaard.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Sådan ser en Ikea-bolig ud

Ikea-familien skal til at bygge sine første boliger i Danmark. Se her hvordan tilsvarende boliger i Sverige ser ud. Finans
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere
Søvn er afgørende for studiepræstationen
For lidt søvn kan både gå ud over koncentration, humør og indlæringsevne. Og faktisk kan dele af hjernen sove, mens kroppen egentlig er vågen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her