Annonce
Indland

Sophie Løhde: »Vi vil svare igen med en omfattende lockout«

Innovationsminister Sophie Løhde har meddelt, at finansministeret agter at lockoute de statsansatte.

Det statsansatte bliver lockoutet. Det siger innovationsminister Sophie Løhde, som forhandler overenskomst på statens område.

Meldingen kommer, efter at fagbevægelsen har varslet strejker på udvalgte steder fra den 4. april.  

»Strejkemålene er nøje udvalgt til at ramme afgørende dele af ikke bare staten, men det danske samfund, og vil være til stor gene for mange danskere,« siger Løhde på et pressemøde, hvor hun fortæller, at Finansministeriet derfor vil »svare igen med en omfattende lockout.«

Rammes dit barn af en storkonflikt? Sådan er reglerne

Lockouten vil ramme 120.000 statsansatte og kan starte den 10. april.

»Jeg ser ingen anden udvej,« siger ministeren, som fortsat håber på, at en storkonflikt kan undgås.

»Jeg ønsker ikke at tage nogen til gidsel. Vi ønsker at fremme en løsning ved forhandlingsbordet.«

Sophie Løhde erklærer sig uforstående over for, hvorfor det er nået så vidt, da hun mener, at det burde have været muligt at nå til enighed.

Kronik: Det handler om selve menneske- og samfundssynet – ikke en såkaldt ”lønfest”

»Der er to forhold, der skiller os ad, og hvor vi burde kunne bygge bro,« siger hun og henviser til spørgsmålet om løn og betalt frokostpause.

Mens fagforeningerne vil have retten til betalt frokostpause skrevet ind i overenskomsten, ser arbejdsgiverne den som et personalegode, som den enkelte arbejdsgiver skal kunne vælge til eller fra. 

»Vi ønsker at skabe ro om spisepausen, og derfor har vi undervejs i forhandlingerne tilbudt tryghed om spisepauserne,« siger Løhde og tilføjer:

»Mig bekendt er der ingen statslige arbejdspladser, som har planer om at fjerne den betalte spisepause.«

For få dage siden sagde Løhde, at hun indtil videre ikke ville varsle et lockout af de statsansatte. Men tidligere onsdag kunne Politiken referere fra en intern mail, sendt til embedsmænd i Økonomi- og Indenrigsministeriet, hvoraf det fremgik, at hun var klar til en lockout »på hele statens område.«

Senere onsdag ventes både Danske Regioner og KL at melde ud, om de agter at lockoute de ansatte i regioner og kommuner.

Ved en lockout kan arbejdsgiverne trække den ansatte i løn, for hver dag vedkommende ikke går på arbejde.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Aarhus Ø skal ende med et rundt 0

Den samlede økonomi for Aarhus Ø skal ende i balance, og derfor vil en justering af Lighthouse-projektet kræve andre indtægter. Det fortæller kommunens budgetchef, der her giver en status på økonomien på Aarhus Ø.

JP mener: Husk at tale med djævlen

Hvis man kun hører sig selv og sine ligesindede, bliver man dummere og dummere for hver dag, der går.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere
Rådmand om budget på ældreområdet: »Jeg kan ikke få armene ned«​
I følge rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive (DF), har man ikke skullet sluge de helt store kameler på ældreområdet i kommunens budgetforlig for 2019, i betragtning af hvad man var blevet stillet i udsigt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her