Annonce
Indland

Flere læger bliver politianmeldt af Styrelsen for Patientsikkerhed

Styrelsen for Patientsikkerhed har i år politianmeldt seks gange så mange læger som sidste år. Foreningen Yngre Læger mener, at styrelsen er for hård.

Sundhedsministeren Ellen Trane Nørby (V) var i dag kaldt i åbent samråd af Sundheds- og Ældreudvalget, hvor hun bl.a. skulle forholde sig til Svendborgsagens konsekvenser for sundhedspersonalet.

Det skriver Ugeskriftet.dk.

»I kølvandet på Svendborgsagen er der sat spørgsmålstegn ved, om Styrelsen for Patientsikkerhed med strammerpakken er blevet for aktivistisk i sin linje, at der er gået inflation i antallet af politianmeldelser. For at få fakta på bordet, har jeg bedt styrelsen om en opgørelse over udviklingen af politianmeldelser« lød det fra sundhedsministeren på mødet.

Yngre Læger efter retssag: Vi er chokerede over dommen

På baggrund af opgørelsen kunne hun fortælle, at Styrelsen for Patientsikkerhed i år har anmeldt 12 læger. Det er seks gange så mange som de to tidligere år.

Foreningen Yngre Læger frygter, at de nyuddannede vil blive overforsigtige i deres arbejde, efter en ung læge blev kendt skyldig i grov forsømmelse i Svendborg tidligere i år.

Dommen har ført til demonstrationer, da landets læger ikke mener, at ansvaret alene kan placeres på den unge læges skuldre. Sagen drejer sig om en mand med diabetes, der ikke fik tjekket sit blodsukker ved indlæggelse tilbage i 2013. Fejlen betød, at manden fik en hjerneskade. Han døde tre uger senere af anden sygdom.

»Jeg frygter, at de yngre læger kommer til at gå med livrem og seler, og at de derfor vil overbehandle. Vi skal jo ikke udsætte patienten for unødige undersøgelser og behandlinger, fordi den yngre læge er nervøs for at gøre for lidt og stå med ansvaret alene,« har Camilla Rathcke, formand for Yngre Læger, tidligere sagt til Jyllands-Posten.

Kritiske læger demonstrerer ved Sundhedsministeriet

Camilla Rathcke er meget uenig i den måde, som Styrelsen for Patientsikkerhed har håndteret Svendborgsagen. Hun mener, at de hensynsløst har gået efter at få den unge læge dømt.

Sundhedsministeren ser Styrelsen for Patientsikkerhed som vigtig og mener ikke, at 12 anmeldelser er meget i forhold til de 40.000 læger, der er med autorisation i Danmark.

»Jeg vil sige, at det er nødvendigt med en styrelse, der hurtigt kan stoppe de sundhedspersoner, der er til fare for patientsikkerheden. Det er fuldstændigt afgørende for at bevare det høje niveau af patientsikkerhed, vi har i Danmark,« sagde Ellen Trane Nørby ifølge Ugeskriftet ved mødet.

Hun understregede samtidig, at lægerne ikke må blive defensive i deres job. Det er derfor vigtigt, at de yngre læger ikke kommer til at stå alene med ansvaret uden sparring med ældre og mere erfarne kollegaer, forklarede hun.

Det er man enig i hos Yngre Læger.

»Hvis en bagvagt (en erfaren læge, red.) ikke skal have ansvar for patienten, så skal der laves en masse nye retningslinjer for, hvordan vi sikrer, at de yngre læger ved, hvad de kan regne med fra deres erfarne kollegaer og deres ledelser,« har Camilla Rathcke tidligere udtalt.

Lægeforeningen: »Det er meget positivt, at Højesteret tager Svendborg-sagen op«

Svendborgsagen er blevet godkendt til Højesteret, hvor man forventer, at der vil falde dom i marts 2018.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her