Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Kom til Skivholme Præsteskov og spar 100 millioner kroner

Kære Benny Engelbrecht,

Jeg vil gerne invitere dig til skønne Skivholme Præsteskov i anledning af, at du kan spare 100 millioner kr. i det nye trafikforlig. Penge, som kan bruges til bygning af andre nye veje eller vejforbedringerne andre steder i landet. For nye og bedre veje er en nødvendighed i et moderne samfund. Men de skal placeres klogt og med omtanke for mennesker, dyr og natur.

I 2014 blev en beslutning truffet om en sydlig linjeføring af Rute 26, syd for Lading sø ind i Skanderborg Kommune og gennem et naturfredet område. Dette på trods af, at en VVM-undersøgelse frarådede netop denne linjeføring, da den havde de største konsekvenser for naturen og beboerne. Modsat en nordlig linjeføring omkring Lading by beliggende i Favrskov Kommune. Dengang planlagde man en motorvej, nu er udspillet ændret til en motortrafikvej, og dermed er betingelserne ændret!

Man kan selvfølgelig stadig undre sig over, at man ikke valgte at følge eksperternes anbefalinger i VVM-rapporten i 2014! Det er nu, vi har chancen for at tænke klogt og revurdere beslutningen. Hvordan sparer regeringen 100 millioner kr.? En motortrafikvej placeret klogt med brug af eksisterende Rute 26 og en nordlig linjeføring kan give en besparelse på op til 100 millioner kr., da man undgår at skulle bygge en bro med pælefundering over et stort vådområde. Derudover bevarer man naturfredet område ved Lading sø samt vores kulturarv ved Borum Eshøj.

Med de ændrede betingelser i dag, hvor der er tale om en motortrafikvej, samt vores fokus på bevarelse af naturen og biodiversiteten må den sydlige linjeføring af Rute 26 revurderes. Der må tænkes klogt både økonomisk og med hensyn til vores omgivelser. Man bør derfor revurdere og lave nye VVM-undersøgelser af tidligere forslåede linjeføringer mhp. den mest optimale placering af en motortrafikvej.

Jeg vil derfor invitere vores transportminister Benny Engelbrecht til vores naturskønne område omkring Skivholme og vise, hvordan regeringen kan spare 100 mio. kr. i forbindelse med det kommende trafikforlig. Udover at bevare naturfredet område ved Lading Sø samt vores kulturarv Borum Eshøj må det også være at vise samfundssind ved at spare 100 mio. kr. af skatteborgernes penge.

Jeg glæder mig til, at vi ses i Skivholme Præsteskov.

Skriv din mening om forholdene i Aarhus, Østjylland og Region Midtjylland til JP Aarhus – klik her og læs, hvordan du sender et debatindlæg.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.