Nyt liv til Skoda Yeti

Den faceliftede Skoda Yeti opleves mere færdig og er blevet et bedre alternativ til en klassisk stationcar.

Artiklens øverste billede
Med faceliftet har Skoda Yeti fået en mere strømlinet front. Outdoor-modellen kan kendes på større lister og et bundskjold i alulook. Fotos: Jens Overgaard

SUV

Skoda Yeti Outdoor Ambition 2,0 TDI 4x4

Skoda

Tricket er gammelkendt; en let make up kan gøre en verden til forskel. Det ved designerne hos Skoda også. De har nærmest givet nyt liv til Yeti.

Det er en model, der med sin oprindelige lidt aparte front med dobbelte, nærmest skelende forlygter, levede meget godt op til modelnavnet, som er opkaldt efter sagnmonstret, Den Afskyelige Snemand.

Med det nye mere strømlinede ansigt, nogle måske vil kalde kedeligt, lavere priser og andet udstyr melder Yeti sig nu med fornyet kraft til kunder i en bilklasse, der bortset fra få modeller som Nissan Qashqai har været overset som et alternativ til en klassisk stationcar.

Med startpriser fra 239.000 kr. for den billigste Yeti 1,2 TSI Active med den letløbende 105 hk benzinmotor er kombinationen af regulær plads og godt udsyn inden for rækkevidde. Modellen, vi tester, er den noget dyrere og helt nye, Outdoor. Den fås med både for- og firehjulstræk, og modellen, vi kører, er bestykket med træk på alle fire, den pæne Ambition-Plus udstyrspakke og den 2,0 liters dieselmotor på 140 hk. Pris: 379.000 kr.

Pænt prissat

Prisen er konkurrencedygtig. Især, hvis du sammenligner med koncernfætteren, VW Tiguan. Den koster 385.495 kr. for den billigste Trend and Fun-model med en 1,4’er på 122 hk og beløber sig til 509.598 kr. for en firehjulstrukket terrænbestykket Track and Field-model med samme motor som vores testbil.

Skoda Outdoor har også 16 tommer alufælge, ekstra lister og et aluminiumsbundskjold. Og den har noget at have attituden i.

Soliditeten lyser ud af Yeti med samme tyngde og selvfølgelighed som en dansk bank før finanskrisen. Og den opleves også sådan bag rattet med en kabine, hvor det er muligt at sidde ret op og ned både for og agter. Her giver kasseformen regulær plads. Det gælder også i bagagerummet, der med sine 416 liter klarer det meste.

I det daglige kører Yeti med forhjulstræk. Men i ufremkommeligt terræn fordeles kræfterne glidende med en Haldexkobling, uden at man behøver arbejde med gear eller elektronik. Det fungerer ukompliceret.

På vejen leverer den 140 hk diesel med sit moment på 320 Nm fint med overskud. Brændstoføkonomien på 17,2 km/l er også godkendt bilens form taget i betragtning. På vejen ligger Yeti lige så støt og solidt, som den tager sig ud. Den kantede form giver dog nogen vindstøj.

I det daglige får du en bil, der først og fremmest vinder på sin soliditet.

Men den er også oppe mod andre hårde nitter som Nissan Qashqai og Suzuki S-Cross, hvor den første starter fra samme pris som Yeti og Suzukien er en snes tusinde kr. billigere.

En praktiker

Yeti Outdoor brillerer med mærkets Vario Flex system, hvor hver enkelt sæde kan nedfældes eller tages helt ud. Bagagerummet byder på en praktisk kurv i højre side og sågar en indbyget LED-lygte. Bagagerumsbunden kan til gengæld ikke justeres i højden. Og bagdøren har en spids kant, du kan overse og risikere at brække næsen, når døren åbnes.

I den praktiske afdeling kan testbilen klare 750 kg på krogen for anhængere uden bremser og 2. 100 kg, når der er bremser. Noget, som vil interessere campingfolket.

LÆS MERE OM Skoda PÅ GUIDE.DK

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.