Ny Mini med seks døre

Ny Mini Clubman på vej – med hele seks døre. Samtidig vokser den voldsomt i forhold til den eksisterende model.

Artiklens øverste billede
Den nye Mini Clubman bliver lang og får rigtige sidedøre. Bagtil er bagklappen splittet op i to sidedøre, så bilen har seks døre i alt.

Fuld af forbløffende detaljer, med retrodøre og opsigtsvækkende design. Det er Minis nye konceptbil af en Clubman.

Her er der moderne retrolinjer og et bud på en familiebil, der taler til følelser i de fleste af os, hvis man da kan abstrahere fra, at den måske er rigelig stor af en Mini at være.

Kunsten at forbløffe har Mini Clubman, for den har faktisk i alt seks døre, takket være bagklappen, der åbner via to separate døre, som i visse kassevogne.

Køberne er sikkert Minifans, der ligesom Elvisfans aldrig rigtig har opgivet troen. Men sikkert også unge familier med ønske om en Mini som anden- eller første-bil, men behov for plads til et eller to børn.

I forhold til den nuværende model får Clubman nu almindelige sidedøre, men vokser helt op i den lille mellemklasse og bliver 26 cm længere.

Retrodesign

Inspirationen til Clubman hentes fra forbilleder fra de glade tressere: Morris Mini Traveller og Austin Mini Countryman, begge med længere akselafstand og mere plads til bagagen. Ren retro, men af den rigtige slags, for i nyeste udgave er Minien akkurat lige så køn og fræk at se på.

Den er også fuld af fiduser. Som nu de frække split-bagdøre, som er et kunststykke i sig selv. De skulle give nem adgang til bagagesektionen.

Den endelige version af den nye Clubman får premiere til næste år.

Motorprogrammet deles med den helt aktuelle Mini, og det betyder bl.a. trecylindrede maskiner.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen