En selvironisk skudstopper, en strålende debutant og en hal på vej mod optøning

Den danske sejr på 33-18 over DR Congo indeholdt flere små fine øjeblikke.

Artiklens øverste billede
Michala Møller var lutter glæde efter sin debut i rødt og hvidt. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

1

Boldene piver én om ørerne, man risikerer hjernerystelser og skal være mere end almindeligt hårdfør for at smække en hånd på en drønhård afslutning. At være håndboldmålmand på topniveau kan være en alvorlig sag, men den omstændighed forhindrer ikke Althea Reinhardt i at have en god portion humor - og ikke mindst selvironi. Odense-keeperen stod en glimrende første halvleg mod DR Congo, men endte alligevel med at blive ufrivilligt morsom ved totalt at fejlbedømme en aktion. Efter at have reddet et congolesisk skud løb hun ud af målet for at fange den løse bold, der imidlertid nåede at trille ud af feltet og ud i hænderne på DR Congos Mouyamba. Med Reinhardt på skovtur havde højre fløjen frit mål, men afsluttede ikke desto mindre i sidenettet - til stor lettelse for den danske målmand, der med et stort grin kiggede ud på den danske bænk og råbte til holdkammeraterne, at de ikke havde behøvet at være nervøse, for hun havde det hele under kontrol.

2

Endnu er hun for ung og for uprøvet til for alvor at have bevist, hvor langt hun kan komme. Uanset det videre forløb i hendes karriere glemmer Michala Møller dog aldrig lørdag den 4. december. For et par dage siden nød Team Esbjerg-spilleren ligapausen, så vækkede landstræner Jesper Jensen hende natten til fredag, og nu er hun i Spanien som afløser for den knæskadede Mia Rej. Mod DR Congo fik bagspilleren så sin landsholdsdebut, og sjældent har man set en større glæde over en scoring til stillingen 33-17. Michala Møllers smil var forbavselse, lettelse og stolthed blandet i ét.

3

De danske spillere har forståeligt nok brokket sig en del over forholdene i Palau d’Esports de Granollers, hvor temperaturen på halgulvet har været helt nede under de 10 grader. Arrangørerne har fået på puklen, varmen er ved at indfinde sig i hallen, og nu dækker de danske udskiftere sig kun til med håndklæder og trøjer for at holde lidt ekstra på varmen og ikke som hidtil for at undgå forfrysninger.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen