Denne gang blev en storsejr ikke skæmmet af danske ulykker

De danske håndboldkvinder besejrede legende let DR Congo med 33-18.

Artiklens øverste billede
Kathrine Heindahl i brydekamp, men holde Danmark nede kunne DR Congo langt fra. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Lars Jørgensen kunne ikke dy sig.

I sin sædvanlige lynbriefing om startopstilling og taktiske overvejelser fem kvarter inden kampstart stak den assisterende landstræner lidt til det danske journalistkorps, der ville høre om hans vurdering af DR Congo, lørdagens modstander.

»De er gode. De er gode. I har jo snakket Tunesien ned, men se, nu spiller de pludselig op med Korea,« bemærkede Lars Jørgensen med et lille hovedkast bagud.

Inde bagved var nordafrikanerne ganske rigtigt godt i gang med at rejse sig efter afklapsningen på 16-34 til Danmark i åbningskampen. De drillede Sydkorea gevaldigt og førte endda 21-19 for alligevel at blive besejret 29-31. Asiaterne fik altså afværget en regulær ydmygelse, som Danmark til gengæld ikke var i nærheden af at være tæt på at nærme sig mod DR Congo.

Lars Jørgensen skal naturligvis udvise respekt og forberede sine spillere på selv den mindste fare, men når nu modstanderne faktisk viser sig at have så begrænset en kunnen som DR Congo, kan forsigtigheden også forekomme lidt komisk - på samme vis som danskernes højintense jubel efter endnu en scoring, og dem var der sandt for dyden mange af.

Og forsvindende få af i den anden ende, så Danmark vandt naturligvis også anden VM-kamp helt problemfrit og skal nu besejre Sydkorea på mandag for at hive fire point med over i mellemrunden, hvor det gælder en plads i kvartfinalen.

På forhånd erklærede Lars Jørgensen sig tilfreds med at holde DR Congo nede på 20 mål, men længe så det ud til, at kampen skulle have haft lov til at køre uden tidsbegrænsning, hvis vi skulle nå op på en snes congolesiske fuldtræffere – og lørdag ville være blevet til søndag.

Først efter små 10 minutter fik DR Congo reduceret til 1-5, og det endda på en superheldig returbold.

Altså var opgøret afgjort, inden det rigtigt var kommet i gang, og også derfor føltes så uretfærdigt og forfærdeligt, at Palau d’Esports de Granollers igen skulle lægge blåt halgulv til en grim knæskade.

Efter små 14 minutter foretog DR Congos Nkou et hurtigt fodskifte, gled og brød ud i et skrig i stil med Mia Rejs forleden. I den situation blev den danske playmaker ganske uforsætligt fældet af holdkammeraten Mette Tranborg, der utroligt nok igen befandt sig på åstedet. Team Esbjerg-backen havde dog absolut intet at gøre med Nkous uheld, der var en soloulykke, og i samme ånd holdt congoleserne fast i at skyde sig selv i foden ved i begyndelsen primært at angribe ind over midten, hvor Danmark havde den tilstrækkelige højde, fart i fødderne og muskelkraft til at lukke ned for det meste.

Resterne tog Althea Reinhardt sig af i målet. Odense-keeperen havde fået lov at erstatte førstevalget Sandra Toft og gjorde en fremragende figur – også taget de relativt begrænsede udfordringer i betragtning.

DR Congo fik dog scoret igen – til 2-8 efter godt 16 minutter, og så kræver det ingen ekspertise udi harpikssporten for at regne underholdningsværdien ud.

Især anden halvleg blev en lettere usammenhængende og rodet affære med mange udskiftninger, mange forskellige konstellationer i defensiven og derfor mange huller i opdækningen til stor irritation for Sandra Toft, der havde fået lov at lege med efter pausen.

Af samme grund er det stadig svært at vurdere Danmarks reelle niveau og medaljechancer, men den diskussion må vi tage, når modstanderne begynder at kunne spille håndbold

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen