Verdensmesteren Verstappen: Det er vanvittigt

Efter et yderst dramatisk grandprix kunne Max Verstappen søndag kalde sig Formel 1-verdensmester.

Artiklens øverste billede
Red Bull's Max Verstappen vandt verdensmesterskabet med en overhaling på sidste omgang. Foto: Hamad I Mohammed/Ritzau Scanpix

- Det er vanvittigt. Jeg er mundlam.

Sådan lyder det fra Max Verstappen, efter at han søndag vandt sæsonens sidste Formel 1-grandprix og dermed kunne lade sig hylde som verdensmester for første gang i karrieren.

Sejren - og VM-titlen - kom i hus i et vildt drama af et grandprix, hvor Verstappen overhalede sin største konkurrent, Lewis Hamilton, på sidste omgang. De to kørere gik ind til løbet à point i toppen af VM-stillingen.

Efter triumfen blev Verstappen med det samme omfavnet af ellevilde kolleger fra Red Bull-holdet - herunder den danske mekaniker Ole Schack - og hollænderen var da også hurtig til at takke dem.

- Jeg er så glad på holdets vegne og for alle disse drenge (mekanikere og andre på Red Bull-holdet, red.). Jeg elsker at arbejde med dem.

- I dag var heldet endeligt med mig. Mit hold ved, at jeg elsker dem, og jeg vil gøre det her med dem de næste 10-15 år, siger Verstappen i vinderinterviewet efter løbet.

Lewis Hamilton startede som nummer to bag Verstappen, men tog føringen med det samme. Den holdt han fast i - altså indtil sidste omgang.

- Først og fremmest tillykke til Max og hans hold. Jeg er så stolt af mit eget hold, og vi gav det alt. Jeg har haft det fantastisk i bilen de seneste par måneder. Vi får se, hvad der sker næste år, siger Hamilton, der efter fire VM-titler i træk altså nu må vige pladsen på Formel 1-tronen for Max Verstappen.

/ritzau/

Andre læser

Mest læste

Del artiklen