*

Fodbold

Undersøgelse: Professionel fodbold giver dårlige tænder

Sukkerholdige drikke og tørre munde er mulige årsager til, at professionelle fodboldspillere har tandproblemer

Professionelle fodboldspillere har ifølge en britisk undersøgelse dårligere tænder end normalbefolkningen.

Studiet, der netop er blevet publiceret i British Journal of Sports Medicine, viser, at næsten fire ud af ti spillere har huller i tænderne.

Undersøgelsen bliver beskrevet på BBC's hjemmeside.

Hyppig indtagelse af sukkerholdig mad og drikke kan være en mulig årsag til problemerne med fodboldspillernes tænder. Mangel på spyt og tørhed i munden kan være en anden årsag.

Tandlægerne bag studiet har undersøgt 187 spillere fra otte topklubber, og her fandt man frem til, at 53 procent af spillerne havde syreskader på tænderne.

45 procent følte sig generet af tændernes tilstand, mens syv procent oplyste, at tandproblemerne påvirkede dem i træning og kamp.

Omkring 40 procent af spillerne havde huller i tænderne, hvilket er markant mere end resten af den britiske befolkning - i en sammenlignelig aldersgruppe har 30 procent huller i tænderne.

Spillere fra Manchester United, Hull, Southampton, Swansea, Brighton, Cardiff og Sheffield United har deltaget i undersøgelsen.

BBC skriver, at tandproblemerne hos OL-atleterne i London i 2012 var omtrent de samme.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her