Italien vippede Norge væk fra førstepladsen

Daniele De Rossi scorede og blev udvist, da Italien slog Bulgarien i EM-kvalifikationen.

Artiklens øverste billede

Italiens fodboldlandshold holder kursen mod EM-slutrunden i Frankrig næste sommer.

Med en 1-0-sejr på hjemmebane over Bulgarien er italienerne nyt tophold i gruppe H. Den placering erobrede Norge tidligere søndag ved at slå Kroatien, men det var altså en kortvarig fornøjelse for nordmændene.

Med to kampe tilbage har Italien to point ned til Norge og tre point ned til Kroatien. Italien mangler at møde Aserbajdsjan ude og Norge hjemme. Fire point sikrer med garanti en italiensk EM-billet.

Italienerne lagde stærkt ud søndag, og efter fem minutter kom hjemmeholdet foran til publikums store begejstring i Palermo.

Daniele De Rossi scorede sikkert fra straffesparkpletten, men da to italienere løb for tidligt ind i feltet, måtte Roma-spilleren tage sparket om. Udfaldet var det samme, og dermed var Italien foran 1-0.

Bulgarerne var uhyre tæt på at bringe balance i regnskabet et kvarter senere, men Gianluigi Buffon diskede op med en formidabel refleks i det italienske mål og sørgede for, at Italien fortsat var foran.

Ti minutter inde i anden halvleg indtog målscorer De Rossi igen en hovedrolle.

Efter at være blevet tacklet sparkede en frustreret De Rossi ud efter en bulgarer, hvilket korrekt blev takseret til direkte rødt kort.

Det var Bulgariens mulighed for at få en livline i kampen, hvor bulgarerne ellers havde været udspillet, men Ilian Micanski mistede besindelsen i samme situation, og han fik også direkte rødt kort.

Resten af kampen forblev en uskøn affære, hvor italienerne var i fuld kontrol og kørte sejren hjem.

I gruppe B vandt Bosnien en pligtsejr over Andorra med 3-0. Til sidst i kampen lykkedes det også for Belgien at vinde 1-0 over Cypern. Dermed er intet afgjort i gruppen, som også tæller Wales og Israel.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen