FC Midtjylland tabte igen et vigtigt skridt i toppen efter sen udligning

Der var ikke meget Copacabana over bane eller vejr i Nørreskoven, da FCM og holdets brasilianere spillede 1-1 mod Vejle.

Artiklens øverste billede
Der var ikke meget stjernestøv over FC Midtjyllands brasilianere, da Superligaens førerhold dummede sig efter en sen udligning af bundproppen Vejle Boldklub. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Det kan ikke udelukkes, at enkelte af brasilianerne fra Superligaens førerhold FC Midtjylland drømte sig til varmere himmelstrøg før mandagens udekamp mod Vejle.

Det lignede længe en hårdt tilkæmpet sejr til udeholdet på Erik Sviatchenkos hovedstødsmål, men Vejles Luka Djorgjevic ville det anderledes, da han langt inde i overtiden udlignede til 1-1. Dermed tager Vejle et vigtigt point i bunden af rækken, mens FCM mister endnu et vigtigt skridt i toppen af tabellen.

Vejle-træner Peter Sørensen havde før kampen fokus på at angribe i FCM’s venstre side, og det var tæt på at give pote efter blot tre minutter, da en rødklædt rundede Paulinho. Men forsøget gik tæt forbi Jonas Lössls mål

Generelt var første halvleg præget af få chancer og mange dueller på en medtaget og knoldet bane, der har været hårdt ramt af vejret i den seneste periode.

FCM havde svært ved at kreere chancer mod Vejles solide forsvarsblok, og der skulle gå næsten en halv time, før holdet første gang blev nærgående. Først forsøgte Gustav Isaksen sig udefra, før Victor Lind kort efter var tæt på at skovle bolden over målstregen.

Sen udligning

FCM har vundet alle fem kampe mod Vejle i nyere tid og ved flere lejligheder scoret både fire og fem mål mod bundholdet. Men denne gang havde favoritterne det noget sværere.

Midtjyderne skulle hen til 10 minutter efter pausen, før holdet fik noget at lune sig på. Når ikke de offensive kræfter slår til, har holdet en alvorlig trussel i Erik Sviatchenko på dødbolde, og anføreren dukkede op for fjerde gang i denne sæson og gjorde det til 1-0 for udeholdet.

Vejle-mandskabet stod generelt meget solidt defensivt, men havde til gengæld enormt svært ved at true midtjydernes defensiv. Ingen af holdets offensivspillere formåede at holde fast i bolden, før en FCM-spiller eller to tog bolden fra ham. Til gengæld var FCM tæt på at udbygge føringen med et kvarter tilbage, da indskiftede Nikolas Dyhr tog et godt løb og blot skulle spille bolden på tværs til Gustav Isaksen. Men afleveringen fejlede, og muligheden blev forpasset.

Mod slutningen forsøgte Vejle sig med offensive indskiftninger, og det gav til sidst pote, da indskiftede Luka Djorgjevic dukkede op og sikrede et vigtigt point.

Resultatet betyder, at FCM overvintrer på førstepladsen med to point ned til FCK, mens Vejle har syv point op til FC Nordsjælland over nedrykningsstregen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen