Gyldne tv-tider i danskerklub, der rykker ned

Premier Leagues nedrykningsklubber tjener mere end tre gange så meget i tv-penge på en sæson, som de danske fodboldklubber i Superligaen tjener til sammen.

Artiklens øverste billede
De engelsk hold Huddersfield og Southampton har hver især kun fået vist 10 kampe live på tv. Foto: Andrew Yates/Reuters

Tre sejre af 38 mulige var ikke nok til at holde sig over nedrykningsstregen for danskerne Mathias ”Zanka” Jørgensen, Jonas Lössl og Phillip Billing i den engelske klub Huddersfield, der efter sommerpausen skal spille i den engelske pendant til den danske 1. division, The Championship.

Alligevel kan danskerklubben bryste sig af at have tjent svimlende 819,1 mio. danske kroner på indtægter fra tv- og kommercielle rettigheder i sæsonen 2018/2019, viser netop offentliggjorte tal fra Premier League.

Til sammenligning tjener alle danske fodboldklubber i Superligaen ifølge Tipsbladet sammenlagt 275 mio. kroner på tv-rettigheder i løbet af sæsonen 18/19.

Her er Premier Leagues opgørelse over tv-indtægter for samtlige klubber.

Med ét point mere end Liverpool F. C. kunne Manchester City for få uger siden kalde sig sæsonens Premier League-mestre. Økonomisk er det også kun få millioner, der skiller klubberne ad. Denne gang falder det ud til Liverpools fordel, der med 1,292 mia. kroner i tv-indtægter har tjent de største tv-penge nogensinde i klubbens historie og mere end Manchester Citys 1,279 mia. kr.

29 af Liverpools 38 kampe er blevet sendt live i tv, og det er flere end nogen af deres rivaler i Premier League. Derfor er klubbens ”facility fee” en del højere end deres nærmeste konkurrent om mesterskabet, Manchester City, som har måtte nøjes med 26 live-sendinger. I bunden af kapløbet ligger Southampton og Huddersfield, der kun har opnået at få 10 kampe sendt live.

Udover kampen om guld og sølv, afspejler de astronomiske beløb i høj grad klubbernes placering i Premier League. Sammen med sin klub Tottenham spillede Christian Eriksen sig til en fjerdeplads i sæsonens Premier League, og samme plads har klubben på opgørelsen over tv-indtægter. Og i Leicester City indtager den danske målmand Kasper Schmeichels arbejdsgiver en niendeplads med 1,045 mia. kr.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen