Danske Spil færdig med undersøgelse af FC Roskilde

Danmarks Idrætsforbund er nu i gang med at tage stilling til Danske Spils undersøgelse af påstået matchfixing i FC Roskilde.

Artiklens øverste billede
Direktør og ejer af FC Roskilde, Carsten Salomonsson, har afvist, at hans spillere har spillet på egne kampe. Foto: Gonzales Photo Thomas Rasmussen/Ritzau Scanpix

Danske Spils undersøgelse af matchfixing-anklagerne i FC Roskilde er overstået og afleveret til Danmarks Idrætsforbund (DIF).

Det siger chefen for public affairs i DIF, Poul Broberg.

»Vi bearbejder den undersøgelse, der ligger fra Danske Spil, men vi er ikke klar med en konklusion på baggrund af det, som vi har fået. Undersøgelsen indgår sammen med andre ting, når vi skal beslutte, om vi indleder en sag på området, eller om vi må sige, at der ikke ligger nogen afgørende beviser for, at der skulle være foregået noget, der er imod vores regulativ,« siger Poul Broberg.

Sagen begyndte i sidste uge, da det kom frem, at FC Roskilde-træner Christian Lønstrup havde evalueret et 1-2-nederlag til Lyngby ved på en tavle foran hele spillertruppen at skrive et ord: ”Matchfixing”.

Danske Spils undersøgelse er gået på usædvanlige spilmønstre på FC Roskildes kampe i 1. division.

Ifølge TV 2 Sport har det været kendt i truppen, at der er en gruppe af spillere, der spiller på egne kampe, hvor et nederlag vil ende med en slags økonomisk kompensation.

»Vi skal alene tage stilling til, om der skal indledes en sag, og hvordan det skal foregå. Det kigger vi på i matchfixing-sekretariatet lige nu,« siger Poul Broberg.

Han kan ikke komme med et præcist tidspunkt for, hvornår der foreligger en konklusion på de interne undersøgelser.

»Vi har ikke nogen konkret deadline, men vi går efter meget hurtigt at tage stilling til, om der er beviser eller ej, eller om det er rygter, påstande og løse forbindelser. Hvis vi skal indlede en sag, skal vi have noget konkret,« siger Poul Broberg.

FC Roskilde valgte at suspendere Christian Lønstrup efter spillermødet, og i weekenden vandt klubben 3-2 over Fredericia, hvilket betyder, at klubben afværgede nedrykning.

Overtrædelser af matchfixing-reglerne kan medføre både bøder, udelukkelser og i yderste tilfælde kan en fodboldklub blive frataget point.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen