DBU-formand inden søndag: Lad os se, om vi finder en løsning

Jesper Møller nærmest indikerede, at der er mulighed for, at det rigtige landshold stiller op i Aarhus søndag mod Wales.

Artiklens øverste billede
Kampen i Slovakiet kan være den eneste, som de udtagne spillere fra de lavere rækker kommer til at spille. Foto: Ronald Zak/AP

Bratislava

Han er kendt som et positivt væsen, Jesper Møller, formand for Dansk Boldspil-Union (DBU), som lige nu befinder sig i en historisk krise, som onsdag aften resulterede i, at det danske landshold i testkampen i Slovakiet bestod af spillere fra 2. division suppleret med futsal-specialister.

Danskerne tabte 0-3 og slap fra kampen med æren i behold.

Men muligvis er det eneste landskamp, som sekundaspillerne får i denne omgang. I stedet for at flyve til Aarhus som planlagt, rejser DBU-delegationen til København.

» Vi har parkeret de kommercielle vilkår og vi har givet det tilbud, som vi tror, at alle spillerne kan leve med for så vidt angår det at stille op for landsholdet,« sagde Jesper Møller efter kampen. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix

Landstræner Åge Hareide og assistent Jon Dahl Tomasson er sendt på ferie, og derfor vikarierede John ”Faxe” Jensen som landstræner.

»Vi skal ikke være kategoriske og udelukke noget som helst. Vi lærer alle sammen, og dagene går. Men vi har en forpligtelse til at tænke over tingene. Dem, der er ansvarlige for at udtage landsholdet…vi har jo en landstrænerduo, lad os se, hvad de finder ud af i morgen. Jeg vil ikke blande mig i det sportslige,« sagde DBU-formanden.

»Jeg har ingen forventninger om noget som helst, for jeg vil ikke lægge noget pres på nogen. Lad os sove på det og se, hvad denne kamp har ført med sig af overvejelser. Vi stiller altid det bedst mulige hold. Det er vi forpligtet til over for Uefa. Vi kunne have ringet til slovakkerne og sagt, at vi ikke kunne stille det stærkeste hold, vi kommer ikke. Men vi skal spille disse kampe, og det har vi gjort. Det er jeg lettet over. For ellers kunne sanktionerne være blevet uoverskuelige.«

Jesper Møller understregede flere gange efter kampen, at spillerne og DBU taler sammen.

»Jeg vil ikke udelukke noget. Jeg er positiv, det er spillerne også. Vi taler sammen, der er bare ikke forhandlinger. Der er kontakt mellem parterne. De vil gerne spille, og det vil vi også have, at de gør. Så har vi en uenighed om nogle kommercielle vilkår, som der er meget, meget afgørende, ikke bare for dansk fodbold, men for dansk idræt. Det er derfor Dansk Idrætsforbund har været på banen. Vi kan ikke bare læne os tilbage og skrive under. For tre og et halvt år siden skrev vi under, vi gav os til sidst. Det udløste voldsom kritik fra medierne og fra vores bagland, og det udløste en voldgiftssag fra modparten, altså Spillerforeningen. Det kan vi jo heller ikke leve med. Vi er nødt til at få ryddet op i dette her. Mit bagland siger: ”Vi orker ikke alle de voldgiftssager, uenigheder og fortolkningsproblemer. Få det løst og kom videre.” Og det prøver vi på.«

Kan DBU leve med at stille med samme hold på søndag?

»Vi har en forpligtelse til at stille med et hold, det bedst mulige. Respekt for dem, der mødte Slovakiet. Vi prøver at stille det bedste hold. Det eneste afgørende for os, er at vi skal afvikle kampen. Vi har ikke noget valg. Nu er vi nødt til at holde fokus på den sportslige situation og stille et hold. Der har været forhandlinger i seks, otte, ni måneder, og hvis man ikke kan blive enige der, hvorfor skulle man så kunne blive enige på 24 timer. På et tidspunkt må man sige stop. Vi har en betinget dom i Uefa. Det er vores udfordring,« sagde Jesper Møller.

De danske spillere på nødlandsholdet vidste kun, at de torsdag eftermiddag returnerer til Danmark.

»Vi har fået at vide, det var fint, hvis man kun var til rådighed i én kamp, men personligt er jeg selvfølgelig klar til at hjælpe igen, for jeg synes heller ikke, det ville være smart, hvis vi ikke kan stille hold på søndag. Så bliver konflikten ikke løst, så er jeg selvfølgelig til rådighed igen,« kom det fra målmand Christoffer Haagh, mens midtbanespilleren Christian Bannis ikke vidste, hvad han skulle forvente.

Landsholdets vikarierende træner, John ”Faxe” Jensen, ville lige efter kampen ikke forholde sig til, om han også søndag er chef for det danske landshold.

»Jeg vil ikke koncentrere mig om, hvem der skal spille på søndag. Jeg vil være dum, hvis jeg ikke skulle nyde det her øjeblik sammen med spillerne. Så må vi se, hvad der sker med DBU og Spillerforeningen torsdag. Jeg har ikke sagt op, og jeg er ikke blevet fyret,« grinede han.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen