Cykling

Anden etape af PostNord Danmark Rundt er blevet aflyst

Rytterne nægtede at fortsætte, da de kørte ind i skoven ved Lehnskov Gods.

Onsdag skulle rytterne fra Svendborg til Odense, det kom de dog aldrig. Foto: Mikael Larsen

Dagens anden etape af PostNord Danmark Rundt er aflyst pga. voldsom vind og heftigt regnvejr.

Mens rytterne var på vej mod dagens målby i Odense blev etapen for en stund neutraliseret og forkortet, inden rytterne gav op og meldte til løbsledelsen, at de ikke ønskede at fortsætte i regnen og blæsten.

Det fik derfor løbsdirektør Jesper Worre til at aflyse og afbryde dagens anden etape, som begyndte kl. 13.00 i Svendborg.

»Under neutraliseringen af løbet meddeler rytterne, at de ikke ønsker at gennemføre etapen. Vi lytter til ønsket og aflyser etapen,« udtaler Jesper Worre i en pressemeddelelse.

Det oplyses desuden, at beslutningen er truffet i henhold til UCI's Extreme Weather Protocol.

Det var på forhånd ventet, at vejret kunne blive en udfordring, da der var meldt regn og kraftige vindstød. Derfor blev enkelte af rytterne allerede inden etapen spurgt, om de ønskede at køre dagens etape. Det gjorde de, og derfor kom de afsted.

Men allerede, da rytterne var kommet omkring 60 km ud på ruten mod Odense, begyndte vejret at give problemer. Der var flere styrt, og vejene var spejlglatte af regnen, mens vinden som varslet på forhånd var stærk.

Løbsledelsen besluttede derfor omkring kl. 15 at forkorte ruten, så feltet ikke skulle køre over Svendborgsundbroen pga. den kraftige vind, som kunne gøre det farligt for rytterne at krydse broen.

Lidt senere blev løbet ligeledes neutraliseret som følge af det ekstreme vejr. Løbsledelsen besluttede da at holde løbet neutralt i omkring 30 km, hvorefter løbet ved indkørslen til Fåborg med omkring 60 km til mål igen ville blive givet frit.

Så langt nåede rytterne imidlertid aldrig, da Jesper Worre med omkring 85 km igen på rytternes opfordring valgte at aflyse etapen.

Rytterne befandt sig ved afbrydelsen omkring Lehnskov Gods vest for Svendborg. Her kørte de helt ude langs vandet ved kysten vest for Svendborg, hvor himmel og hav stod i ét. Da rytterne drejede ind i læ i skoven ved godset, standsede de forreste ryttere i feltet demonstrativt op, hvorefter Jesper Worre over løbsradioen meddelte, at etapen er aflyst.

Tredje etape køres efter planen i morgen fra Otterup til Vejle, hvor rytterne blandt andet skal tre gange op af den stejle Kiddesvej. Løbets føres dermed fortsat af den 21-årige Casper Pedersen fra Team Giant-Castelli, der tirsdag vandt første etape til Kalundborg.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Test af 4 soundbars: Klip kablerne i tv-stuen
Hjemmebio er stadig bedst med ordentlig surround-lyd. Men det må gerne være praktisk – som med disse soundbars, der har trådløse baghøjttalere. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her