Cykling

Danmarks største etapeløb kæmper med kalenderen

Årets Postnord Danmark Rundt er vendt rundt og flyttet til en ny dato i håbet om flere store hold. Den mission er delvist lykkedes.

Sidste års vinder af PostNord Danmark Rundt, Michael Valgren, er også med i år. Arkivfoto: Jonas Olufsaon/Polfoto

Med 50 kilometer i timen plejer feltet at drøne ind på Frederiksberg på sidste etape af Postnord Danmark Rundt. Sådan har det været 21 gange ud af de snart 27 udgaver af Danmarks største cykelløb. Men i år bliver en af undtagelserne.

Tirsdag begynder feltet sin danske rundtur på Frederiksberg og slutter den i Aarhus fem etaper og fem dage senere.

Tidligere år har etapeløbet været placeret lige i slipstrømmen på Tour de France. Men i stedet for slutningen af juli/starten af august hedder datoen nu midt september.

Da det blev offentliggjort for 10 måneder siden, var det forhåbningen, at den nye placering få dage før VM på landevej i Norge ville gøre løbet endnu mere interessant for de største hold.

Løbsdirektør Jesper Worre havde formodning om, at der ville stille seks-syv World Tour-hold til start. Men med en foreløbig startliste i hånden kan Jesper Worre få dage inden starten på Frederiksberg konstatere, at det ikke helt er gået som håbet.

»Det har været vildt svært, fordi Vuelta a España først slutter søndag, mens vi starter tirsdag. Samtidig er der et World Tour-løb i Canada søndag også, og så er der VM i holdløb dagen efter sidste etape. Så selv om vi ligger fri fra andre løb, imens vi er i gang, så har World Tour-holdene meget travlt,« siger Jesper Worre.

Tre fra øverste hylde

Han kan dog lade øjnene glide ned over startlisten og se tre holdnavne fra cykelsportens fornemste klasse. Trek-Segafredo, Astana og Sunweb har alle meldt deres ankomst, mens også de velkendte Tour de France-hold Cofidis, Wanty og Direct Energie stiller til start.

Feltet har dermed nogenlunde samme niveau som forrige år, påpeger Jesper Worre, og det havde ikke været tilfældet, hvis etapeløbet havde fasthold sin normale placering i kalenderen.

»Der var tre World Tour-løb i begyndelsen af august, og havde vi ligget der, havde det været umuligt at stille med det felt, som vi gør nu, og vi havde haft nul World Tour-hold med. Men jeg ville da gerne have et par af de store hold mere med,« siger Jesper Worre.

Herudover udgøres det 16 holds store felt af yderligere fire udenlandske hold i form af Bardiani, Sport Vlaanderen, Roompot og Novo Nordisk, mens de danske kontinentalhold i år udgøres af Riwal Platform, Coloquick-Cult, Team Giant-Castelli, Team Veloconcept og BHS-Almeborg Bornholm. Derudover har Postnord på traditionel vis sit eget hold bestående af udvalgte danske ryttere, hvis hold ikke skulle køre løbet i forvejen.

Danske favoritter

På startlisten optræder trods få World Tour-hold flere store navne. Heriblandt sidste års vinder, Michael Valgren, der pudser VM-formen af i Danmark.

Postnord Danmark Rundt 2017

27. udgave

  • Start: Tirsdag den 12. september på Frederiksberg
  • Slut: Lørdag den 16. september i Aarhus
  • Længde: 5 etaper, 760 km

Hold

Trek-Segafredo, Team Sunweb, Cofidis Solution Credits, Direct Energie, Wanty – Groupe Gobert, Bardiani CSF, Sport Vlaanderen – Baloise, Team Novo Nordisk, Roompot – Nederlandse Loterij, Team Virtu Cycling (DK), Team Giant – Castelli (DK), Coloquick – Cult (DK), BHS – Almeborg Bornholm (DK), Riwal Platform Cycling Team (DK), Team Postnord Danmark (DK)

Han får dansk følgeskab på Astana af Matti Breschel, der tidligere har vundet ni etaper i løbet, hvilket gør ham til indehaver af rekorden for flest etapesejre i løbets historie. Derudover optræder den danske mester Mads Pedersen blandt Trek-Segafredos udvalgte, som inkluderer tyske John Degenkolb, belgieren Jasper Stuyven og den schweiziske veteran Gregory Rast.

Desuden kommer Cofidis med sprinteren Nacer Bouhanni. Navne er der derfor nok af, pointerer Worre.

»Trek kommer med et superhold. De store danske favoritter Mads Pedersen og Michael Valgren kommer begge skarpe. Jeg er også sikker på, at de danske kontinentalhold kommer til at gøre det godt,« siger Worre og fremhæver Nicolai Brøchner fra det danske hold Riwal Platform som en rytter, der er værd at holde øje med.

»Nicolai Brøchner fra Riwal er gået lidt under radaren. Men han er simpelthen en god væddeløber. Udover at han i mindre grupper er lynende hurtig, så sidder han også med på stigningerne,« siger Worre.

Spænding til det sidste

Løbets samlede vinder er ofte fundet efter Vejle-etapen og løbets enkeltstart. Men med den afsluttende etape i Aarhus, hvor den lange og stejle Oddervej skal passeres otte gange, kan der ifølge Jesper Worre laves om på klassementet helt indtil sidste dag.

Derudover glæder Jesper Worre sig til løbets første etape i Odsherred. Her skal rytterne blandt andet over kvægriste pga. fritgående køer, og så kommer rytterne samtidig så tæt på vandet, at »vi risikerer oversvømmelse ved dårligt vejr,« nærmest jubler Jesper Worre.

Derudover vender feltet tilbage til Vejle og den stejle Kiddesvej på tredje etape, inden der er 20 km enkeltstart i Randers inden finalen i Aarhus.

Trods begejstringen for årets udgave kan Jesper Worre løfte sløret for, at ruten til næste år vender tilbage til sit vanlige udgangspunkt med start i begyndelsen af august og med den afsluttende målstreg på Frederiksberg.

»Det optimale for os ville være at få en beskyttet dato, men det kan ikke lade sig gøre. Til næste år er der et World Tour-løb mindre i begyndelsen af august, så derfor har vi søgt om den dato igen,« siger han.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Cykelmagasinet.dk
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her