• Artiklen opdateres

Colombianer vandt kongeetape efter målfoto-afgørelse

Warren Barguil troede, han havde vundet 9. etape i Touren, inden Rigoberto Urán blev udråbt som vinder.

Artiklens øverste billede
Rigoberto Uran (t.h.) vandt søndagens etape ved Tour de France. Foto: Peter Dejong/AP

Den colombianske cykelrytter Rigoberto Urán (Cannondale) løb med sejren på 9. etape i Tour de France efter en dramatisk afgørelse på målfoto.

Den franske klatrer Warren Barguil (Sunweb) blev nummer to og troede i første omgang, at han havde vundet etapen. Det samme gjorde de fleste iagttagere, medier og øvrige ryttere.

På det efterfølgende målfoto stod det dog klart, at Uran var få centimeter foran franskmanden.

Efter en hård dag med syv kategoriserede stigninger begyndte favoritterne for alvor at spille ud på dagens sidste bjerg.

Først var det Fabio Aru (Astana), der angreb på et ganske kontroversielt tidspunkt. Indehaveren af den gule trøje, Chris Froome (Sky), havde netop bedt om hjælp fra sin servicebil, da den italienske Astana-rytter kørte afsted.

Resten af favoritfeltet fulgte Arus hjul, mens Froome desperat bad om hjælp til sin cykel, der så ud til at have fået en defekt.

Det hele blev dog samlet igen, inden danske Jakob Fuglsang iværksatte et flot angreb. Han slog hurtigt et hul på cirka 25 sekunder til de øvrige favoritter.

Mod slutningen af stigningen gik Chris Froome i front og hentede sammen med de andre hurtigt Fuglsang, og favoritterne fulgtes ned ad bjerget.

Her gik det helt galt, da Richie Porte (BMC) med fuld fart på cyklen styrtede og hev Daniel Martin med sig ned i asfalten. Porte udgik og røg på hospitalet.

Også Geraint Thomas (Sky) måtte udgå på en etape, der var præget af mange styrt.

For Alberto Contador markerede dagen måske et farvel til den absolutte verdenstop. Den spanske etapeløbskonge kunne slet ikke være med og tabte mere end fire minutter.

Mandag holder rytterne hviledag, inden løbet bliver genoptaget med to flade etaper.

/ritzau/

Andre læser

Mest læste

Del artiklen