Froome har sat sæsonforberedelser på pause med knæsmerter

Chris Froome har været forfulgt af uheld, siden han i 2019 styrtede voldsomt under et etapeløb.

Artiklens øverste billede
Chris Froome har ikke leveret et eneste stort resultat, siden han i 2019 styrtede voldsomt under et etapeløb. I den forbindelse mistede han bevidstheden og blev sendt på hospitalet med brud på nakke, albue, lårbensknogle, hofte og ribben. Arkivfoto: Christophe Petit Tesson/Reuters

Cykelrytteren Chris Froome må igen holde en pause.

Efter at have været ramt af en stribe uheld de senere år døjer han nu med knæsmerter, beretter han i en video på YouTube.

- De seneste ti dage eller sådan noget har jeg haft en del smerter på ydersiden af mit knæ, når jeg har trådt i pedalerne.

- Desværre tror jeg, at jeg har været lidt for ivrig og presset mig selv lidt for meget, efter at jeg er vendt tilbage til træningen, siger han i videoen.

Der er fundet skader på en sene, som er blevet forværret under sæsonforberedelserne, forklarer han.

Det er efterhånden længe siden, at 36-årige Froome har været i nærheden af det niveau, som tidligere i karrieren sikrede ham fire Tour de France-sejre.

Efter at han i 2019 styrtede voldsomt under forberedelsen til en etape i Critérium du Dauphiné, har han haft det svært.

I den efterfølgende sæson på Ineos var han reduceret til hjælperytter, og da han i 2021 fik chancen som den store nyindkøbte stjerne på Israel Start-Up Nation, leverede han ikke et eneste topresultat.

Mod slutningen meddelte holdet dog, at der kunne være en årsag til de svigtende præstationer.

Det kom frem, at der var fundet en parasit i den afrikanskfødte cykelrytters blod. Mere præcist blev han diagnosticeret med bilharziose, der også kaldes sneglefeber.

Froome blev behandlet, og parasitten var ikke længere et problem mod slutningen af sæsonen, lød det.

Knæskaden kan nu spænde ben for en del af den nuværende sæson.

- Jeg ved ikke helt, hvornår jeg begynder sæsonen. Det kommer helt sikkert til at skubbe det hele en anelse, siger briten.

/ritzau/Reuters

Andre læser

Mest læste

Del artiklen