Cykling

Kristoff efter sejr på Champs-Élysée: Det er en syg følelse

Alexander Kristoff vandt søndag den sidste etape i årets Tour de France, da han spurtede sejren i hus i Paris.

Etapevinder Alexander Kristoff på podiet. Foto: AP/Stephane Mantey

Efter flere gange at være blevet forvist til sekundære placeringer i årets Tour de France kunne Alexander Kristoff (UAE Emirates) søndag endelig hæve armene i triumf efter en massespurt.

Nordmanden var hurtigst, da den traditionsrige sidste Tour-etape som sædvanlig skulle afgøres på den ikoniske boulevard Champs-Élysée i den franske hovedstad.

Det var derfor også en begejstret Kristoff, der efter etapen blev interviewet af norsk TV2.

- Jeg kan ikke beskrive det. Det er en syg følelse, siger Kristoff til tv-stationen ifølge NTB.

Den 31-årige nordmand er siden sin Tour-debut i 2013 aldrig endt dårligere end nummer seks i spurten på Champs-Élysée, men det er aldrig før blevet til den helt store triumf.

Før i dag var den bedste placering en andenplads i 2015.

Alexander Kristoff var derfor også lettet efter sejren.

- Det er en fantastisk følelse endelig at tage en sejr.

- For alle dem som sagde, at jeg var færdig i spurter, er det dejligt at bevise, at jeg kan spurte på den største scene.

- Det er noget, Thor (Hushovd, red.) har rangeret som noget af det største i sin karriere, og det kommer jeg også til, siger Kristoff og henviser til den tidligere norske topsprinter Thor Hushovd, der i 2006 vandt i Paris.

Geraint Thomas (Sky) kørte ligesom Kristoff også over målstregen i Paris med hævede arme. Briten vandt løbet for første gang foran hollandske Tom Dumoulin (Sunweb) og holdkammeraten Chris Froome.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Cykelmagasinet.dk
Flere nyheder på Cykelmagasinet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her